Volvo suv-ul XC40 full electric poze

Primul model de volvo full electric este suv-ul XC40 cu doua motoare electrice dispune de o baterie de 78 kwh construit pe o platforma CMA. Volvo XC40 este fara indoiala primul suv full electric aparut pe piata in 2020, (construita de suedezi).

Volvo va fabrica cate o masina electrica in fiecare an pana in 2025 estimeaza ca 50% dintre masinile fabricate sa fie electrice, restul masinilor de 50% sa fie modele hibrid, plug in hibrid, sau mild-hibrid.

Volvo XC40 interior poze si detalii

Design-ul la SUV-UL electric se aseamana foarte mult cu cel cu motor termic (conventional), design-ul la suv-ul electric poate fi deosebit datorita grilei din fata si din spate care are o forma diferita, la partea din spate electricul se deosebeste prin lipsa tobei de esapament, iar la partea din fata grila are o forma plina.

Datorita faptului ca este electric SUV-UL Volvo XC40 are doua bateri intre punti, asta inseamna ca sub capota din fata exista un spatiu de depozitare, bagaj, geanta de mana, altele. Volum incarcare portbagaj 413 litri.

Exterior culori detalii cu poze review

XC40 recharge este propulsat de doua motoare electrice, SUV-ul are tractiune integrala, cele doua motoare electrice de pe VOLVO XC40 dezvolta o putere de 408 CP, fiecare motor dezvolta 204 CP (150 kw). Cuplul este de 660 Nm, energia este furnizata de o baterie de 78 kwh, bateria poate fi incarcata mai lent cu un charger de 11 kw pe curent alternativ dureaza 7 ore, pentru o incarcare rapida se poate face la statii DC fast-charge pana la 150 kw, bateria se poate incarca foarte rapid timpul de incarcare estimativ 40-50 minute.

La capitolul siguranta Volvo exceleaza avand ca model Volvo XC40 (cel clasic, cu motor termic) Suv-ul in care se zice ca nu a murit nimeni in accident, XC40 electric are o greutate de 2150 kg, accelereaza de la 0-100 km/h in 4,9 secunde, modelul poate atinge o viteza maxima de 180 km/h, viteza care a fost restrictionata de constructorul suedez, autonomia bateriei ajunge pe o distanta de 400 km.

O masina pentru toata lumea, pret si culori

Sa vorbim putin despre design-ul interior pe bord se gaseste un sistem multimedia cu sistem de operare android, cu aplicatii native, Google Play Store, Google Maps, Google Assistant, sistemul multimedia are un display tactil montat vertical.

Pretul de pornire pentru Volvo XC40 Recharge se estimeaza un pret pornind de la 62.000 euro in functie de culori, Suv-ul este disponibil in 8 culori gri, negru, alb cu negru, rosu, gri sobolan, verde, etc.

Crezi ca-ti place, cauta pe site-ul producatorului

DC încărcare rapidă: până la 150 kW, încărcare până la 80% în 40 de minute.
Încărcătorul de la bord este de 11kW
Conectare telefon prin Bluetooth
Fără buton de pornire, doar așezați-vă și atingeți frâna
Încărcare telefon prin wireless
Greutate: (2.150 -2.250 kg)
Capacitate de remorcare: (1.500 kg)
Sarcina maximă pe plafon: (75 kg)

Spatiu de incarcare Fata

Pentru ca nu poti cuprinde intr-o postare toate detaliile despre o masina las cateva linkuri utile pentru o parere mai generala. poze cu masini xc40 suv interior click aici, pentru imagini cu exteriorul, dar si culori disponibile click aici, Vedeti mai multe despre un test in acest video click aici. Daca doriti mai multe detalii gasiti pe google.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *