Volkswagen Passat b1,b2,b3,b4,b5,b6– mașina multor generații

Volkswagen Passat b1,b2,b3,b4,b5,b6

Până în anul 2013, an în care a împlinit și cei 40 de ani de existență, Volkswagen Passat a fost vândut în mai mult de 20.000.000 de exemplare.

Mașina generațiilor din 1973 și până în prezent

Întâia generație de mașini Volkswagen Passat și-a avut debutul în anul 1973 și se putea găsi pentru achiziționare în varianta de caroserie cu trei ori cu cinci uși. În schimb, pentru orice stil de caroserie se opta, autoturismul avea aspectul unui fastback american și platforma sa tehnică era ca cea a unui Audi 80, mașină apărută cu un an mai devreme.
În 1974, germanii au scos pe piață și o variantă break a mașinii, denumită Passat B1.
Apoi, în 1981, apare o nouă generație a lui Volkswagen Passat, acest model rămânând întipărit în memoria oamenilor și exemplarele sale fiind încă prezente în România.
Passat B2 a venit cu multe îmbunătățiri printre care și forma farurilor a fost schimbată, iar ca design, mașina era mai lunga.
În 1988, o altă generație apare, B3 fiind menită să înlocuiască precedentele generații. Acest nou stil venea cu un alt design, mai modern, și totodată printre caracteristicile sale stilistice era și lipsa grilei radiatorului pe care o aveau primele modele, noul Volkswagen nemaiavând motorul montat în spate.
Din 1993, B4, a patra generație își face debutul, însă aceasta nu era chiar o generație nouă, ci mai mult un facelift amplu al anterioarei generații.
Schimbările ce au avut loc au fost legate de panouri, caroseria a fost schimbată, iar grila radiatorului a fost redusă. În rest, interiorul și geamurile au rămas la fel ca cele de la B3.
Trei ani mai târziu, în 1996, apare și Passat B5, ce în anul 2001 are parte și de un facelift.
B5 vine astfel ca o nouă generație, împreună cu un nou limbaj de design Volkswagen, aplicat de altfel și pe Polo 4, Bora și Golf 4.
Passat B6 vine în 2005 ca a șasea generație și a fost bazată pe o platformă de Golf 5, modificată. Cinci ani mai târziu, modelul are parte de un facelift, însă această modificare apare pe piață ca fiind cea mai nouă generație și anume B7.

Alte adaptări după anul 2010

În anul 2012 Volkswagen Passat a înlocuit generația B6 pe piața din America de Nord, însă în Europa nu a fost disponibil, el având ușoare modificări interioare și exterioare comparativ cu versiunea europeană.
A opta generație Passat apare în anul 2015, iar Volkswagen a dezvoltat un nou design de iluminat. Autoturismul are faruri cu halogen și LED, iar acestea vin și ele în două versiuni ce creează un aspect deosebit.
Interiorul este conceput pentru comoditatea șoferului în timp ce conduce, cu un spațiu mult mai generos și cu un design atrăgător.

Motorizările recomandate pentru Passat second hand

Cei care vor să cumpere un Volkswagen Passat second hand, trebuie să ia în considerare nu doar prețul și culoarea mașinii, ci și motorizările.
Iar cele mai recomandate sunt:
Diesel, 1.6/1.9 litri – 105 CP – versiuni Blue Motion, TDI, mod economic și consum 5,5l/100 km, aproximativ.
Benzină, 1,8 litri – 160 CP – motor de patru cilindri rafinat, puternic și cu un consum de 9.5l/100 km, aproximativ.

Caracteristici generale: Puncte pro și contra

Pucte pro:
Scaune confortabile;
Spațiu generos;
Manevrabilitate ușoară;
Vizibilitate bună;
Motorizări diverse;
Siguranță și dotări;
Motoare puternice și economice;
Zgomot redus.

Puncte contra:

Motoare cu consum mare, cele turbo – pe benzină;
Spațiul din spate mai puțin generos;
Diesel nerafinat, cel puțin până în anul 2008.
În privința defecțiunilor frecvent întâlnite la Volkswagen Passat, acestea pot fi:
La injectoare ale unor modele de motoare 2.0 TDI;
Uzura frânelor;
Sau uzura capetelor de bară si a brațelor transversale.

Daca ti-a placut acest articol distribuie mai departe! Ca sa-ti faci o idee poti viziona acest video click aici. Modele Second hand gasesti pe anunturi autovit.ro aici. Preturi pentru fiecare buzunar, confortabila, ieftina la intretinere, foarte sigura la deplasare. Dotari, design frumos atat la interior cat si la exterior, culori care mai de care, metalizat. Consum redus de motorina.

Distribuie pe facebook sa vada si prieteni tai acest site. Este bine sa te documentezi inainte sa cumperi. Un buget minim recomandat este de 5000 de euro daca vrei o varianta mai noua.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *