Volkswagen ID3 O masina electrica produsa in 2020 Poze si detalii Tehnice

Vehiculele electrice încep să devină tot mai populare. În acest sens, Volkswagen a lansat o strategie de electrificare deosebită, în centrul căreia se află linia de automobile ID. Prima astfel de mașină fiind ID.3, numită așa căci, spune VW, aceasta ar fi „a treia mare idee” a companiei (după Beetle și Golf).

Volkswagen ID.3 a fost prevăzut ca o mașină concept, sub numele Volkswagen I.D. având tip corp hatchback. Pentru prima dată, mașina a fost prezentată în septembrie 2016, în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Design interior, design exterior, poze si dotari, review online forum, preturi

Acesta a fost întâiul model de concept al noului all-electric I.D. sub-brand. Conform Volkswagen, I.D. vine cu inovații ca: oglinzi cu aripi virtuale, utilizând camere video și cu designul bateriei precum o „bară de ciocolată”, plus senzori LiDAR retractabili, folosiți la conducerea autonomă. Nu toate aceste opțiuni vor fi prezente în cazul versiunilor de producție însă.

În luna mai, anul 2019, Volkswagen a confirmat modelul de producție bazat pe prototipul acesta, cunoscut ca ID.3 și nu ca numele Neo I.D. Care oficial urma să fie prezentat în septembrie 2019, la Salonul Internațional din Germania. Și lansat în 2020, fiind unul dintre cele cinci modele Volkswagen bazate pe platforma MEB.

ID3 un concept foarte reusit in 2020, O masina electrica ideala pentru oras.

ID 1 și ID 2, mașini mai mici, erau de asemenea așteptate, în timp ce mașinile mai mari variază de la ID 4 la ID 9. Pentru modelul ID.3 lansarea a început din 8 mai 2019, livrarea sa preconizându-se la jumătatea anului 2020. Asta în timp ce modelul basic, ar urma să fie livrat în 2021, având un cost sub 30.000 de euro.

Varianta de 77 kWh va fi destinată pentru patru dintre ele, celelalte cinci și restul având un acoperiș opțional, panoramic, ce poate fi combinat cu un suport pentru acoperiș. Platforma MEB suportă încărcarea de până la 125 kW, utilizând CCS. Iar pentru versiunea de 58 kWh s-ar spune că s-ar accepta încărcare a 100 kW.

ID3 speed test, review, wallpaper cu id3 pentru desktop download free

ID.3 are trei opțiuni de baterii diferite in functie de pret,culori si dotari extra.

Pentru trei niveluri diferite, respectiv ID.3 1st, ID.3 1st Plus și ID.3 1st Max, este disponibil coeficientul de tracțiune al mașinii de 0,267 și cerc minimum de rotire de 10,2 metri. Pentru toate cele trei niveluri se va păstra aceeași dimensiune a bateriei și antrenare a motorului. Însă vor exista diferențe în privința echipamentelor, opțiunilor și roților.

Din cauza unor erori software pe care Volkswagen nu le-a putut rezolva, la începutul anului 2020 s-a anunțat amânarea livrării pentru ID.3 până în septembrie, cel puțin. Caracteristici ID3 Lungime 4261 mm, Inaltime 1568 mm, Latime 1809, Imagini.

ID.3 este primul dintre EV-uri și poate că oferă o bună pre-vizualizare a ceea ce ID.4 urmează a fi, ambele împărțind platforma MEB. În Germania, prețul de achiziție al ID.3 începe de la aproximativ 36 de mii de euro, însă versiuni mai puțin costisitoare urmează să vină.

Motorul Volkswagen ID.3 este montat în fața punții în partea din spate, având o transmisie cu o singură viteză. Versiunile disponibile la lansare au 201 cai putere, urmând o versiune declasată a aceluiași motor, de 143 de cai putere.

Bateria standard este de 58 kWh și opțional de 77 kWh, bateria mai mare oferind o gamă mai mare, însă greutatea suplimentară amortizând accelerația.

ID3 culori disponibile, alb cu negu, galben, negru, gri, albastru, portocaliu, verde, gri sobolan.

„Echipat cu bateria de 58 kWh, ID.3 cântărește o valoare de 3814 kilograme și poate accelera de la zero la 60 mph în aproximativ 7,2 secunde. Bateria mai mare ridică greutatea la peste 4000 de kilograme și estimăm că sprintul la 60 km/h va dura 7,6 secunde”, notează caranddriver.com.

Teoretic, maximum de viteză ar trebui să fie de aproape 193 km/h, însă pare-se, conform sursei citate, că ambele versiuni ajung la o viteză de 159 km/h. Însă accelerarea este una rapidă.

ID3 Design interior- poze si detalii interioare.

O masina de oras foarte reusita, aveti aici si un link in care vedeti exact cum arata, dar, si cum functioneaza, un video test pe youtube gasiti aici. Mai multe poze cu culori, dar si detalii gasiti pe site-ul producatorului. https://www.volkswagen.ro/id3. Mai multe imagini cu interiorul gasiti pe google images vezi aici. Distribuie si pe retelele de socializare, facebook, instagram, pinterest, twitter, linkedin, etc. Da un like pagini noastre!!

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *