Volkswagen Golf IV – mașina cea mai vândută din Europa

 Volkswagen Golf IV cea mai vanduta masina

Numită și Volkswagen Golf MK4, a apărut pe piață în anul 1999, iar în anul 2001 a reușit să fie mașina cea mai vândută din Europa.

De ce a avut Golf 4 atâta succes?

Ce i-au adus un așa mare succes mașinii Golf MK4 au fost dotările care erau mult mai avansate decât modelele anterioare: MK1, MK2 sau MK3. Și fiind o versiune modernă, cumpărătorii lui Golf 4 au avut de unde alege, dintre tipurile de caroserii precum: universal, cabrio, special R32 și așa mai departe.

Unitățile fabricate au fost în număr de 4.300 000, iar din anul 2004 MK4 a fost fabricat doar pentru Mexic, America de Sud și China, în Europa fiind deja înlocuit de Volkswagen Golf V.

Totalul unităților de tip cabriolet produse în lume a fost de 300.000, însă, ca în cazul lui Golf 2, nici pentru Golf 4 Volkswagen nu a realizat și un model decapotabil. MK3 fiind cel adaptat în acest sens.

O altă versiune a lui Golf 4 a debutat în China sub numele Bora facelift în anul 2006. Tipul chinezesc Bora IV s-a fabricat, însă, doar până în 2009, dar Golf MK4 a continuat să fie vândut în țări ca Chile, Argentina sau Brazilia. Iar autovehiculele fabricate în America de Sud au fost în număr de 1.000.400.

Golf 4 – încă în preferințele cumpărătorilor

Revenind la Europa, mașinile Volkswagen Golf IV încă sunt căutate pe piața second hand.
Totuși, doritorii ar trebui să știe că odată cu achiziționarea acestui autovehicul, vor întâmpina și unele probleme tehnice dintre care cele mai frecvente pot viza:
Instalația electrică;
Discurile de frână;
Sau pierderile de ulei.
Însă cum cererea pentru Golf e încă pe val, iar oferta abundă, aproape oricine poate găsi o mașină potrivită bugetului său. Și asta pe alese. De la motoare care pot fi cu 4, 5 ori 6 cilindri cu tracțiune față ori integrală, hatchback și break, sedan sau Cabrio și până la culoarea preferată a caroseriei.

Alegerea unei mașini. Cum aleg bărbații vs cum aleg femeile

Când vor să aleagă o mașină, pentru bărbați contează, poate mai puțin dacă aceasta este albă, gri sau neagră. Pentru ei e important ca Golful, căci despre el vorbim acum, să aibă unul dintre motoarele 1.6 16 v benzină sau 1.9Tdi (90 cp, 101 cp, 110 cp, 115 cp, 130 cp) și suspensia să fie potrivită pentru drumurile mai greu accesibile. Sigur, gama de motoare este mult mai mare, însă acestea sunt printre cele mai indicate.

De exemplu, un motor de 1.4 16v este mai ieftin la achiziționare, însă nu rentează deoarece consumul este mare iar randamentul scăzut.
În rest, piesele sunt ieftine, prețul bun (mai ales al unei mașini pe benzină) și Golful este confortabil, cu toate că interiorul nu este unul foarte generos.

Dar sigur, dacă veți căuta anunțuri online pentru Volkswagen Golf IV veți da și peste diverse poze ce vă pot folosi ca reper vizual. Video online click.
Cel puțin pentru a covinge o femeie că golf 4 poate fi o bună opțiune, aceste imagini pot fi grăitoare. Și dacă tot vorbim de alegeri și convingeri, putem căuta chiar în funcție de culori, căci până la urmă și esteticul contează, nu? Iar pentru femei, două lucruri sunt cele mai importante: aspectul și să funcționeze bine.

Restul sunt detalii. Ieftine si bune, cele mai bune preturi second hand click aici. Merita respect detin o astfel de masina este foarte sigura la drum, confortabila, economa la consum, piese de schimb ieftine gasesti oriunde. Cumparati cu incredere merita.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *