Skoda Octavia RS din perioada 2013 până azi, în 2017

Skoda Octavia combi din perioada 1996 si 2013 până azi, în 2017

Skoda Octavia a apărut pentru prima dată în lume în anul 1996, fiind creată în Cehia, la uzinele Skoda. Automobilul a fost conceput sub brand-ul Volkswagen și platforma utilizată pentru el a fost împrumutată de la Golf. Poze gasesti aici.

Pentru cine își dorește o mașină cu o caroserie compactă, berlină, dar accesibilă cu un portbagaj mare si uneori sportivă, pot lua în considerare și o Skoda Octavia RS. Chiar și azi, în 2017.

Skoda Octavia RS, singura berlină de volum, compactă și performantă

Din segmental compact, Skoda Octavia RS a constituit mereu o propunere deosebită, fiindcă ea știe cum să îmbine caroseria berlină cu o parte din componentele lui Volkswagen Golf GTI. Finalitatea acestei combinații este un autovehicul sport ce este potrivită pentru cei ce își doresc o berlină cu portbagaj spațios, dar care, uneori, să poată fi și sportivă.

Skoda Octavia combi are motorizare cu sistem Start-Stop, evacuare silențioasă și în privința aspectului exterior nu dă de gol caii putere deținuți sub capotă, fiind astfel ca un hatch, dar ascuns.

Despre motor și consum – date tehnice review

Skoda Octavia RS III are, cum am spus, aceeași motorizare ca VW Golf VII GTI, ceea ce înseamnă că avem de-a face cu un motor 2.0 TSI, 220CP, 350 N-m. transmisia poate fi aleasă ori cu șase trepte DSG, ori manuală, cu șase rapoarte. În plus, sistemul XDS+ poate să frâneze roțile dinspre interiorul virajului și astfel șoferul poate redresa mașina în funcție de cum dorește.

O mică neplăcere față de model ar fi că sunetul motorului este implementat artificial în difuzoarele mașinii, deși motorul este silențios în mod normal. Însă în modul Eco, totul poate fi amuțit dacă se dorește. Preturi second hand dar si noi gasiti pe site-urile de anunturi gratuite sau direct de la reprezentanta. Click aici. Mai multe detalii dar si dotari gasiti pe site-urile de anunturi auto. Preturi mari dar si preturi mici. Cumpara-o merita.

Cât despre consum, acesta a fost anunțat în jur de 6.2 litri/100 km în cazul unei Skoda Octavia RS 2.0 TSI cu o transmisie în șase trepte manuală. Dat fiind faptul că este un model performant și având acei cai putere, valoarea sa este extrem de bună.

În cadrul unui test drive s-a concluzionat că mașina înregistrează un consum de 9.5 litri/100 km în sistem urban, cu un stil economic de conducere, pe când în stil eco, în sistem extraurban, consumul înregistrat a fost de 6.5-7.6 litri/100 km. Iar în cazul unui rulaj pe autostradă, mergând constant cu o viteză de 130 km/h, turmetrul arăta 2.750 rpm în a șasea treaptă și stabilizarea consumului ajungând să fie de 8.1 litri. Modul Sport, în schimb, are nevoie de doi sau trei litri în plus.

Timpul în care Skoda Octavia RS poate accelera de la 0-100 km/h este de 6.8 secunde, cu transmisia manuală de șase trepte, iar maximum de viteză este de 248 km/h.

Spațiul interior este generos și mașina poate să transporte comod până la cinci persoane, având un portbagaj încăpător cu deschidere mare și fiind astfel un autoturism practic. Imagini cu modele si design gasesti aici.

Bordul este creat într-un mod ergonomic, șoferul având toate comenzile la îndemână. Prețul său cel mai mic de pornire este de 25 de mii de euro și în privința siguranței, Skoda Octavia RS beneficiază de toate dotările care fac mașina să se bucure de primirea a cinci stele din partea EuroNCAP.

Avantaje și dezavantaje

Pro:

Berlina cea mai rapidă de pe piață, din secțiunea compactă
Bun raport consum-performanțe
Preț de achiziție mai mic decât al unui Golf GTI, deși ambele au componente mecanice asemănătoare
Spațiu generos în interior și portbagaj

Contra:

Sunetul artificial de motor în interior
Butonul Sport fără un loc dedicat lui
Lipsa rivalilor în rândul compactelor berline

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *