Skoda Felicia și perioada sa de producție din 1995 până în 2001

Skoda Felicia imagini si pareri din 1995 până în 2001

Skoda face parte dintre companiile cele mai vechi producătoare de autovehicule din lume. Compania, în mod oficial, are peste o sută de ani de viață, cu toate că primul autoturism a apărut în anul 1905, în 1985 fiind înființate doar biciclete. Cea mai strălucită perioadă pentru constructori a început cu Skoda Felicia, apoi continuând cu Octavia care, la rândul ei, a fost înlocuită de Fabia super-mini.

Printre modelele disponibile și populare au fost hatchback 5dr și estate 1.3, 1.6, 1.9 diesel. Skoda Fabia s-a menținut în vânzare timp de șase ani și chiar și acum se mai găsesc astfel de modele pe piața second-hand la prețuri bune. Poze si modele, design, vezi aici.

Istoria Skoda Felicia, pe scurt review

Skoda Felicia s-a vândut foarte bine în Europa și acest lucru, evident pentru toată lumea, nu se putea realiza fără implicarea Volkswagen. Asta chiar dacă echipa ce a proiectat modelul susținea că ingineria a fost 95 la sută cehă. Un lucru rămâne, însă, clar: nu avea cum ca o astfel de mașină să impresioneze așa fără ajutor extern.

Peste 60 de milioane de mărci au fost investite de către germani pentru a se asigura că mașina este ce trebuie, după care s-a făcut loc pentru instalarea motoarelor Golf și Polo.

Cea mai frecvent folosită era Felicia de 1.3 litri, motoarele diesel fiind tot mai populare. Pentru doritori, încă pare o afacere bună achiziția unui astfel de model, fiindcă prețul este scăzut și costurile de funcționare/întreținere sunt mici.

Aspect, design, dotări și ținută de drum

Aspectul Skoda Felicia se situează undeva între cel al lui VW Golf și VW Polo, ceea ce oarecum era de așteptat, luând în considerare influența germană asupra sa.

În interior, totul v-ar putea duce cu gândul ușor la un Volkswagen, dacă volanul nu ar fi fost poziționat în mod cel puțin curios. Restul, o parte mare din cumulator și multe alte dispozitive, par identice. Și nici în privința spațiului nu sunt mari diferențe.

Stilul este rotunjit, neted și detaliat, impresionând astfel și prin calitatea panoului și a vopselei. Iar în ce privește echipamentul, chiar și pentru modelul LX de 1.4 litri de 54 litri, este prezent un sistem de imobilizare al motorului. Și pentru LXi de 68 cai putere de 1.3 litri este adăugat un stereo, corpuri de protecție și consolă centrală. Pentru modelele superioare ale gamei, GLXi și SLXi sunt disponibile elemente ca geamul colorat și închiderea centralizată.

Skoda Felicia este la fel de mare ca un Escort, dar în forma sa de bază, mașina costa mai puțin decât un Fiesta.
În timpul drumului, Felicia este la fel de solidă și sigură ca Volkswagen, având un corp mai rigid cu 42 la sută decât al predecesorului său, Favorit. Fiecare model finit este condus pe pista de test, în șase condiții diferite de drum, înainte de a ieși din fabrică.

La ce să acordați atenție când cumpărați o Skoda Felicia second-hand

Dacă vă doriți o Skoda Felicia second-hand, recomandat ar fi să acordați atenție la lucrările de întreținere, dacă acestea au fost efectuate corect sau dacă există bucăți de ornamente. Imagini online gasesti aici pe google images. Diferite modele si culori, design interior si exterior gasesti pe google.

De asemenea, unii dintre cumpărători au spus că Skoda Felicia din 1998, de exemplu, de 1.3 este cam la fel ca un VW, în timp ce modelul cu motor de 1.6 este mai rigid la suspensii și are cutia de viteze mai fixă.

În rest, conform părerii clienților, se pare că Skoda Felicia este fiabilă, are spațiu suficient, portbagaj mare și ținută de drum destul de bună. Iar ca minusuri specificate, ar fi garda joasă și manevrabilitate greoaie în spații strâmte sau în timpul parcărilor. Anunturi second hand cu masini cu motoare mici si ieftine gasesti aici.

Review cu masini, parerile sunt impartite, daca ti-a placut acest site te rog sa distribui si pe facebook sau pe site-urile de socializare sa vada si altii.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *