Renault Symbol – detalii tehnice, schimbări și prețuri

Renault Symbol 2008-2009 – detalii tehnice, schimbări și prețuri

Automobil din clasa sub-compactă, Renault Symbol, comercializat de constructorul francez Renault, vine ca primă generație a versiunii sedan Clio II. Abia de la a doua generație reușește Symbol să se desprindă oarecum de Clio, devenind de atunci prima berlină în trei volume, făcând totodată parte din planul Renault Contrat 2009. Prima sa prezentare a avut loc în 2008 însă, la Salonul Auto de la Moscova. Poze vezi aici.

Mai multe detalii motorizari despre Renault Symbol

După cum susține compania, acest nou Symbol avea cel mai bun consum din categoria lui, indiferent dacă este vorba despre motoarele pe benzină sau diesel. Spre exemplu, motorul pe benzină de 1,2 litri, 75CP se remarca printr-un consum de 5,9 l/100 km, în vreme ce motorul de 1,5 litri dCi, 85CP are consumul de 4,3 l/100 km.

Gama motoarelor Renault Symbol, prezentat în 2008 la Moscova, se regăsesc în cazul tuturor vehiculelor incipiente în gama Renault. Motorizările diferă în funcție de nivelele de echipare și de țara în care mașinile se comercializează. În cazul motoarelor pe benzină, variantele disponibile erau: 1.2 16v cu 55 kW și 75CP, 1.4 cu 55 kW și 75CP, 1.4 16v cu 72 kW și 98CP sau 1.6 16v cu 77 kW și 105CP. Motoarele diesel erau 1.5 dCi, disponibile în două puteri: 48 kW 65CP și 62 kW 85CP.

Normele de poluare Euro3 și Euro4 se respectă tot în funcție de țara unde autoturismele sunt comercializate. Pentru motoarele mai puternice, pe benzină, se puteau monta cutii automate pro-active în patru trepte.

De asemenea, s-au introdus discuri de frână ventilate sau pline, conform motorizărilor avute, și vehiculul putea fi echipat și cu sistem ABS. Însă pentru o ținută sigură de drum, era disponibilă și o direcție asistată, utilă și în caz de mare viteză.

Schimbările de care Renault Symbol a avut parte

Producătorul francez mizează mult pe design și echipare când vine vorba de Renault Symbol. Modelul, totodată, se dorește a fi nu doar atrăgător, ci și să devină un important jucător al segmentului berlinelor economice destinate familiilor.

Astfel, cei care doresc o mașină cât mai prezentabilă cu un buget restrâns, pot opta pentru acest tip de Symbol ce pare să facă parte din categoria produselor pretențioase. Proporțiile pot fi cunoscute, fiindcă noul Renault Symbol este înrudit cu Renault Clio Symbol la partea tehnică, platforma fiind aceeași de la Clio II. Imagini gasiti pe google cate vreti click aici.

În mod standard, Symbol dispune de airbag în partea șoferului, pentru pasagerul din dreapta fiind o dotare opțională aceasta, precum și airbag-urile laterale pentru partea din față a mașinii.

Pentru a putea concura cu rivalii, Renault a introdus ceva dotări dorite de clienți cum ar fi: radio-CD cu MP3, cutie automată de viteze și climatizare. Autoturismul a fost construit mai mult pentru traficul urban sau pentru distante scurte, propulsorul având rezerve destul de limitate.

Față de Clio Symbol, acesta a făcut progrese pe partea de interior unde materialele sunt mai calitative, dar și la exterior diferențele se pot observa prin detaliile atent tratate.

Prețurile autovehiculelor Renault Symbol review

În 2008 se vorbea despre noul Renault Symbol care urma să fie disponibil împreună cu garanția de 36 de luni ori până ajungea la o sută de mii de km, plus garanție de 6 ani anti-coroziune a caroseriei și încă 24 de luni garanție pentru vopseaua de pe caroserie.

Iar cum raportul preț-calitate trebuie să fie un atu, iată că prețurile pentru Renault Symbol se situau între 6.714 de euro fără TVA (7.990 cu TVA) – preț de pornire pentru un Symbol Authentique 1,2 16v 75CP pe benzină – și 9.655 de euro fără TVA (11.490 cu TVA) – preț de pornire pentru un Renault Symbol Privilege 1,5 dCi 85CP diesel, acesta fiind totodată și cel mai scump model. Preturi design dar si dotari gasiti in anunturile de publicitate din toata tara, sau pe judete. Olx.ro Click aici.

Distribuie mai departe acest review sa vada si prieteni tai de pe facebook sau de pe google plus. Trimite pe site-urile de socializare sa vada toti, lasa un comment parerea ta conteaza, sau poate ai vre-o experienta traita.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *