Peugeot 407 – apariție, testare mașină și alegere second-hand

 O mașină frantuzeasca preturi pareri alegere second-hand

Modelul 407 a fost produs de Peugeot și este un automobil ce face parte din clasa medie. Peugeot 407 a debutat în anul 2004, iar producția lui a luat sfârșit în 2010, în 2011, 2015 înlocuitorul său, 508, făcându-și apariția in 2017. Poze cu cele mai frumoase modele click aici.

Caroseria mașinii a fost disponibilă în trei versiuni: Coupe, Sedan și Break; în 2005 autovehiculul ajungând chiar mașina anului. În 2008, după ce a fost puțin revizuit, 407 break avea cele mai bune suspensii din clasa lui. Model 2015 coupe.

Testare Peugeot 407 break, numită și SW

SW-ul supus testării a fost de 2.0 HDI, automobil ce a venit foarte firesc după numai un an, aproape, de când apăruse berlina. Astfel, gama Peugeot 407 a fost întregită și privită pe atunci cu speranță de către constructorul francez.

Acest tip de caroserie a venit ca urmare a dorințelor europenilor, care de obicei nu sunt încântați de mașinile greoaie și mari. Provocarea a fost, deci, încă de la început servită posibililor cumpărători, dar și pentru cei ce ar fi urmat să analizeze modelul.

După cum s-a văzut, partea din față a vehiculului a rămas neschimbată, dând în continuare impresia de forță, în timp ce partea din spate completează imaginea cu forma sa dreaptă, încadrată bine de grupurile masive optice și de cele patru geamuri triunghiulare.

Portierele au rămas la fel ca ale berlinei, cu același acces facil în interior și așa reușind să formeze o identitate stilistică menită să vină în completarea gamei.

Interiorul este obișnuit. Scaunele din față ies în evidență însă, și la fel și bancheta din spate care este mare. Bordul are consola centrală proeminentă, iar spațiul este generos, potrivit și persoanelor mai înalte.

Călătoria cu Peugeot 407 break poate fi comodă și plăcută. În schimb, ergonomia prezintă câteva minusuri cum ar fi și comenzile sistemului audio amplasate ineficient, acestea fiind prea aproape de ștergătoare.

În rest, alte lucruri utile sunt: senzorul de ploaie și displayul central ce furnizează șoferului informații utile.

Cât despre motorizări, cea testată, de 2.0 HDI, se potrivește bine cu felul în care 407 break a fost proiectat. Propulsorul a fost echipat cu rampă comună aparținând generației a doua și cu filtru de particule FAP. Maximum de putere furnizată este de 136CP la 4000 rpm și cuplul maxim cu valoare de 320 N-m la 2000 rpm. Imagini cu modele noi click aici.

Consumul este de 6,8-7,0 litri motorină pe suta de km, ceea ce înseamnă un consum ceva mai mare decât cel de 6,0 cât a fost declarat oficial.

Echipare, siguranță confort si Configuratie

Echiparea, în ceea ce privește siguranța, era foarte bună pentru tendințele din 2005. Peugeot 407 break avea atunci sistem de frânare cu ESP, EBO și ABS, plus airbag-uri duble și centuri de siguranță pretensionate.

SW-ul este o mașină de familie suficient de rapidă, mai potrivită însă pentru drumurile extraurbane decât pentru cele din oraș. Varianta care a fost testată avea în acea vreme prețul de 24.898 de euro, însă fără opțiuni adăugate.

Peugeot 407 pe piața second-hand Review

Chiar dacă în 2012 caroseria părea mai clasică, Peugeot 407 a impresionat la început îndeosebi prin designul cu personalitate pe care îl avea.

Pe piața second-hand și anul acela mașina era în rândul preferințelor clienților. Doritorii modelului erau atrași de confort și performanță a sistemului de suspensie, iar mulți cumpărători au preferat varianta din 2006 datorită fiabilității bune.

Peugeot 407 a primit în anul 2004 calificativul cinci din cinci stele din partea Euro NCAP pentru siguranță.

Pe piața second-hand au avut mult succes modelele Peugeot 407 cel mai recent create, acelea fiind mai rentabile ca achiziție. Mai multe detalii despre configuratie si dotari gasesti la reprezentanta, sau pe siteurile de anunturi gratuite, preturi dar si dotari design interior, exterior, gasesti pe publitim preturi avantajoase, click aici. La piesele de schimb este putin mai greu deoarece sunt destul de scumpe. Poti gasi piese bune si la schrot in orice oras mergi. Timisoara. Cluj, Bucuresti, Lugoj, Caransebes, Etc. Am vazut multe schroturi si pe sate.

Distribuie aceasta informatie si pe facebook sa vada si prietenii tai, poate sunt interesati sa vada cateva detalii si pareri despre aceasta marca de masina. Lasa un comment daca ai asemenea masina.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *