Peugeot 206 – modelul francez de succes al anilor 2000

Peugeot 206 – modelul francez de succes al anilor 2000

Automobilul Peugeot 206 este un model de clasă mică și a fost construit de compania de automobile franceză Peugeot. Poze si detalii gasesti aici.

Despre Peugeot 206 pe scurt

În 1990, Peugeot a înlocuit modelul 205, deoarece acesta nu se prea căuta în acel deceniu. Ulterior, între anii 1991-2003, s-a urmat o nouă strategie în urma căreia modelul de clasă mini 106 apărea, însă în 2005 și acesta a fost înlocuit de 107. Totuși, ca real înlocuitor pentru 205 a fost Peugeot 206, prezentat încă din 1998.

Modelul 206 s-a lansat ca hatchback având motoare pe benzină de 1.1, 1.4, 1.6 și diesel de 1.9, versiunea GTI de 210 km/h fiind lansată în 1999.

Dincolo de granițele Europei

Versiunile lui Peugeot 206 au fost populare și în afara Europei. Spre exemplu varianta Sedan a fost creată în Iran sub denumirea 206 SD. Din 2006 versiunea a fost și exportată în țări ca Rusia, Algeria, Turcia și România chiar. Pe când versiunea Citroen a început să se vândă din 2006 doar pe piața chineză, având numele Citroen C2. Aici, ca să nu existe confuzii, trebuie menționat că C2 dedicat Chinei este diferit de C2 Europa, ce a fost apoi înlocuit de DS3.

Și în sfârșit o versiune off-road a lui Peugeot 206 Escapade a fost vândută în țările din Sudul Americii. În timp ce în Malaiezia modelul apare numit Naza 206 Bestari.

Peugeot 206 – printre preferințe pe piața second-hand

Începutul anilor 2000 a însemnat un mare succes pentru Peugeot 206, iar pe piața second-hand acesta a intrat imediat în preferințele publicului feminin, mai ales.

Mașina este plăcută la aspect, însă are interiorul cam înghesuit, cea mai mare neplăcere fiind poziționarea la volan. Din cauza pedalelor care nu sunt amplasate tocmai obișnuit, nici poziția de condus nu este una prea confortabilă. Imagini cu design interior si exterior gasiti aici.

Pe lângă asta, au mai fost înregistrate și alte defecte, de data aceasta la partea electrică, închiderea centralizată ajungând cea mai criticată.
Problemele interiorului se mai pot întâlni și în legătură cu plasticele utilizate, care sunt destul de tari, însă portbagajul salvează oarecum situația prin spațiul generos pe care îl oferă.

Un model 206 este potrivit pentru uzul urban în condițiile în care motoarele 1.1 și 1.4 pe benzină sunt alese, acestea fiind puternice și economice. Pentru cazul în care se dorește o motorizare diesel, recomandat ar fi unitatea HDi, care este mai rafinată decât dieselul inițial de 1.9 litri.

Chiar dacă fiabilitatea este pusă la îndoială – din pricina părții electrice, costurile sunt mici la întreținere și problemele se pot remedia destul de ușor. Cum a fost un autoturism popular, se mai pot găsi și acum destule modele pe piața second-hand.

Producția lui Peugeot 206 a fost oficial încheiată, dar cu toate astea, compania vindea încă modelul 206+ care a fost o versiune revizuită. Partea sa frontală semăna foarte bine cu cea a lui 207. Cu o producție cuprinsă între anii 2009-2012, Peugeot 206+ s-a vândut pe aproape toate piețele europene.

O masina economica si usor de intretinut la piese

Așadar, pentru cine încă preferă această marcă, se poate alege cu Peugeot 206 la preț convenabil. Modelul este potrivit pentru oraș, fiind economic, micuț și cochet. Nu degeaba publicul feminin îl preferă, roșu de obicei. Preturi noi dar si second hand gasiti online pe site-urile de anunturi olx.ro

Distribuie pe facebook poate ai prieteni interesati sa achizitioneze o masina si poate nu are idee ce masina, mai mica, mai economica, pentru oras, taxele sa fie mici, asigurare, impozit, consum de combustibil, intretinere si reparatii, piese de schimb.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *