Opel Zafira și evoluția ei din 1999 până la a treia generație

Opel zafira masini second hand pareri

Din 1999 și până în anul 2005 au fost create două generații Opel Zafira, cu faceliftul principal apărut abia în 2008.

Câteva lucruri despre masinile Opel Zafira

În primul rând, se dorea a fi o mașină spațioasă pentru a putea cuprinde întreaga familie fără probleme. Iar Opel Zafira oferea cu succes acest avantaj. Și în plus s-a dovedit că modelul teuton avea un raport bun între fiabilitate și deprecierea sa în timp.

Per total, tipul caroseriei era preferat mai mult de familiști, deoarece mașina oferea o capacitate mare de transport, interiorul era simplu de configurat, iar costurile de exploatare mici. De asemenea și geamurile pot fi considerate un plus, acestea oferind o bună vizibilitate în trafic sau în timp ce se efectuează manevre de parcare.

Pentru Opel Zafira second-hand din cele două generații trebuie să știți că:

În cazul în care vreți să achiziționați un exemplar second-hand, în ceea ce privește prețurile, cele mai rentabile mașini sunt cele care fac parte din prima decadă, din a doua generație. Cea de dinainte de facelift.

De obicei autovehiculele Opel Zafira construite în perioada 2005-2008 nu prea au prezentat probleme în legătură cu fiabilitatea. Totuși, problemele reclamate au vizat partea de instalație electrică, îndeosebi cu privire la afișarea informațiilor eronate în planșa bordului, sau probleme la instalația audio.

În anul 2012 a apărut și a treia generație Opel Zafira

Până în anul 2016 Opel plănuia să lanseze o nouă familie de motoare, iar după lansări, optzeci la sută dintre motorizări să fie schimbate.
Dar până atunci, noua generație a fost lansată sub denumirea Opel Zafira Tourer, iar în 2013 a fost și testată varianta cu motorizare de 1.6 CDTI.
După un drum de aproximativ 400 km, s-a constatat că acest monovolum cu șapte locuri nu este doar compact, ci și foarte economic. Dar pe lângă a sa eficiență, motorul său are un cuplu de 1.6 litri, fiind și foarte silențios (între 1000 și 4000 rpm).

Opel Zafira Tourer se putea mândri și cu noua transmisie manuală cu frecări reduse la interior. Performanțele acestei generații reușesc să impresioneze prin rafinamentul de care dau dovadă. Mai multe poze gasiti aici. Tot acolo vedeti si designul interior, exterior, culori, forme.

Consumul lui Opel Zafira Tourer pentru versiunea 1.6 CDTI este mediu; cam 4.1 litri %, ceea ce în mediul urban înseamnă 4.6 litri %, iar în afara orașului 3.8 litri %. În privința normelor, modelul este Euro 6.

Performanța lui Zafira Tourer este de 11.2 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h, iar viteza sa maximă este de 193 km/h.
Opel Zafira Tourer mai oferă și un sistem de frânare inteligent care va opri instant mașina (va frâna cu 0.3G) în caz că șoferul nu reacționează la semnalele primite prin sistemul Forward Collision Alert. Așadar în privința siguranței, aceasta este atât pasivă cât și activă.
Vizibilitatea este foarte bună, geamurile laterale sunt mari și parbrizul generos. Oglinzile se pot regla cu ușurință.

O problemă ar fi totuși la parcarea într-un loc strâmt, deoarece atunci se vede cu adevărat dimensiunea mașinii, însă chiar dacă este voluminoasă, are senzori de parcare și astfel și aceste manevre sunt ușurate. În plus mai există și o cameră care trimite imagini pe display-ul consolei centrale atunci când trebuie mers cu spatele.

Din tehnologia modelului nu lipsesc dotări precum: senzorii de monitorizare cu avertizare sonoră în interior și vizuală (în oglindă) pentru unghiul mort, camera utilă pentru marșarier sau volanul încălzit. Deoarece fabricantul este neamt. Review & Pareri in limba germana gasiti aici.

Concluzii + puncte pro și contra:

Un lucru neplăcut la Opel Zafira Tourer este cheia convențională mereu prezentă. Chiar dacă este ca un briceag, prin aceasta s-a înlocuit sistemul de pornire ce era posibil și fără cheie. Și nici sistemul multimedia nu e atât de avansat ca al altor mărci concurente.

Totuși, ca design are un punct bonus, fiind un monovolum foarte atrăgător. Iar marca a beneficiat de o lăudabilă transformare odată cu această generație Opel Zafira Tourer.
Și în cazul în care optați pentru o astfel de achiziție, ar fi bine să evitați culoarea negru, dacă nu vreți ca nuanța să ascundă oarecum caracterul său puternic.

Puncte pro:

Design atrăgător
Spațiu în interior generos
Confort al suspensiei și direcției
Motor diesel bun

Puncte contra:

Numărul mare de butoane de pe consola centrală
Pentru anumiți familiști designul poate fi cam îndrăzneț
La momentul când s-a lansat, transmisia automată lipsea.

Gasesti pe site-uri de anunturi diferite modele, design dar si preturi de la 1500 euro cea mai ieftina pana la 9000 de euro an 2013. Daca ti-a placut ceasta postare distribuie si prietenilor tai de pe facebook.

 

 

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *