Opel Corsa de-a lungul a cinci generații

Opel Corsa A, B, C, D, E – Povestea sa de succes

Cu mult înainte de Opel Corsa, într-o perioadă în care conducerea unei mașini era încă un lux, s-a lansat Opel Kadett, care avea un preț accesibil și oferea oamenilor exact ce aveau nevoie: mobilitate. Autovehiculul a fost echipat complet și debutul său a fost în anul 1936, acesta fiind doar începutul istoriei.

De atunci, marca Opel a luat amploare, fiind o adevărată „minune economică” germană în perioada anilor 1960-1970, când au apărut modelele A și B ale lui Kadett.

O dată cu creșterea prosperității, însă, și clienții au devenit mai exigenți și modelul Kadett a trebuit să fie adaptat cerințelor. Astfel că de la o mașină mică, Opel a început să construiască variante mai mari și mai puternice, acestea apropiindu-se tot mai mult de clasa medie.

Lucrul acesta a făcut ca Opel Corsa să intre în scenă și să ia locul autovehiculului clasic precedent. Noile mașini de acest fel, de-a lungul timpului au fost vândute în număr de 12,4 milioane de exemplare.

Prima generație Opel Corsa A (1982-1993)

Generația Corsa A era una de mașini compacte, de doar 3.62 m lungime fiecare. Roțile mașinii acestei generații erau îndrăznețe, ca cele ale unui autovehicul de raliuri, și coeficientul aerodinamic era foarte scăzut (0.36), iar la vremea respectivă probabil a depășit chiar recordul clasei sale.

Autovehiculul avea un design sportiv, cu linii ferme și, deși avea dimensiuni mici, a fost creat pe gustul bărbaților mai mult. Cea mai importantă caracteristică a sa a fost motorul Corsa GSI de 100CP, prin care s-a introdus propulsia diesel. În 1985 a fost extinsă gama cu două uși a modelelor hatchback și notchback, de atunci fiind scos la iveală și modelul cu cinci uși. Mai multe poze aici.

Pentru generația Opel Corsa A s-au construit 3.1 milioane de unități, de unde reiese faptul că a avut un mare succes.

A doua generație Opel Corsa  B (1993-2000)

Corsa B a fost de această dată gândit pentru a fi pe placul femeilor. Acest model avea linii mai curbate și faruri mai mari ce semănau cu ochii unui copil. Modelul Corsa B era mai lung cu un centimetru față de anteriorul, însă acesta avea și interiorul mai spațios. În privința siguranței, acesta avea standarde mai ridicate, printre care se găseau posibilități de virare și frânare concomitent, airbaguri frontale și protecție în caz de impact lateral.

Opel a pus la bătaie și variantele hatchback, pick-up și station vagon, iar motoarele pe benzină aveau deja tehnologia cu injecție directă și convertoare catalice și GSI era cu 16 supape, în timp ce propulsia diesel avea acum supraalimentare. Modelul Opel Corsa al acestei generații a atins succesul, la nivel mondial, cu 4 milioane de unități vândute. Mai multe fotografii aici.

Opel Corsa C la a treia generație (2000-2006)

Pentru Opel Corsa C s-au păstrat elemente stilistice asemănătoare cu ale predecesorului său, însă și acesta a mai crescut un centimetru în lungime, dar și în lățime, lărgind astfel și spațiul interior.

Cu apariția noului model al vremii, și caroseria sa a fost galvanizată complet. În ceea ce privește motorul, acesta era pe benzină și avea patru supape Ecotec. Fiind turbo diesel cu injecție directă, și puterea i-a fost sporită. Consumul de carburant a fost redus la această mașină, iar valorile emisiilor erau foarte mici. Toate variantele, deja respectau normele Euro 4. Vânzările lui Opel Corsa C au fost în număr de 2.5 milioane unități. Vizualizati o galerie aici.

Generația a patra Opel Corsa D (2006-2014)

Prin generația Corsa D se diferențiază mai clar modelele cu 3 și 5 uși. În timp ce modelul cu trei uși rămâne cu un aspect unic ce seamănă cu un coupe, pentru varianta cu cinci uși se dorește a fi o mașină veritabilă de familie și astfel devine și mai spațioasă. Lungimea pentru Corsa D rămâne tot sub patru metri.

Motoarele Corsa sunt foarte eficiente și prin sistemul Start/Stop consumul de carburant este unul redus. Consumul pentru versiunea 1.3 CDTI ecoFlex, de pildă, este de 3,3 l/100 km în regim mixt, cu emisii CO2 de 88 g/km doar.
Corsa la a patra generație a sa a înregistrat vânzări de 2,8 milioane de unități.

A cincea generație Opel Corsa E (2014)

Opel Corsa E a fost lansată în anul 2014 și a fost construită atât cu trei uși cât și în variante cu cinci uși. Modelul aduce în clasa lui mică o și mai multă tehnologie, asta însemnând echipamente ce de obicei se găsesc în segmentele superioare, ele fiind: volanul încălzit, faruri bi-xenon adaptive, camera Opel Eye, utilă în recunoașterea semnelor de circulație, sau pentru a semnaliza schimbarea benzii, alarma în caz de pericol de coliziune frontală, și avertizare în caz că o altă mașină se află în unghiul mort. Video sursa Youtube. Din pacate review este in limba germana click.

De asemenea, parbrizul încălzit, foarte util în perioada rece a anului, precum și modul City, pentru o mai bună direcție și pentru confort de parcare, sunt alte câteva importante avantaje pe care autoturismul le are. Și interiorul a fost modificat, atât vizual, cât și din punct de vedere al confortului și de schimbări s-au făcut și la partea tehnică. A fost coborât centrul de greutate, iar suspensia a fost și ea revizuită. ai multe imagini de vizualizat descarcat aici. Diferite culori, verde, negru, rosu, albastru, gri.

Pentru Opel Corsa 17 motoare au fost schimbate până în anul 2014, acestea fiind îmbunătățite constant. În privința generației E, la scurt timp după apariție, în Europa de Vest deja se comandaseră 30.000 de modele și asta numai pe baza imaginilor de la Salonul Auto din Paris.
În anul 2016 Opel Corsa a fost pe locul patru pe segmentul său, cu 263.416 unități vândute în Europa.

Noua generație Opel Corsa (2019)

Se pare că în anul 2019, noua generație Opel Corsa își va face apariția. Acest automobil se va construi prin tehnologia de la Grupul PSA, la cea de la General Motors alegând să se renunțe așadar.

Acest lucru se va face atât datorită faptului că Grupul PSA Peugeout-Citroen a cumpărat nu demult marca germană, cât și din motive financiare, Opel obținând astfel profituri mai bune în urma vânzării noului model Opel Corsa. Ce rezultate va avea aceasta schimbare însă, vom vedea. Distribuie si prietenilor tai pe site-ul de socializare. Facebook, twitter, pinterest. O masina ieftina si buna (economica si la intretinere) anunturi cu preturi si variante schimburi gasiti pe anunturi gratuite click aici.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *