Opel Astra – Fabricarea și evoluția sa din 1991

Opel Astra F, H, G, J, K – Fabricarea și evoluția sa din 1991 și până în prezent

În anul 1991 Opel a fabricat automobilul compact Opel Astra, mașină existentă și în prezent. Predecesorul Astra a fost Opel Kadett, iar caroseria sa este de tip harchback, disponibilă în trei și cinci uși.

Parcursul masinilor Astra prin lume și denumiri

În Regatul Unit denumirea sa este Astra Vauxhall, în China – Buick Excelle XT, în America Latină – Chevrolet Astra sau Vectra, iar în Statele Unite și Canada – Saturn Astra. Deși Saturn acum nu se mai vinde, marca fiind desființată.

În Australia, până în 2009, s-a comercializat modelul Holden Astra, dar fiind prea scump, a fost înlocuit cu Holden Cruze, în timp ce Chevrolet Vectra, sau Astra H, a fost înlocuit cu Chevrolet Cruze. Daca vrei mai multe date despre ea exista un video pe youtube click aici.

Astra se mai fabrică în China, Regatul Unit, Brazilia, Polonia și Germania. În lume, Opel a vândut 24.000.000 de mașini.

Generațiile de automobile Opel Astra

Deși clasa mașinilor compacte Opel a luat ființă încă din 1936 și s-au vândut peste 24 de milioane de mașini Kadett și Astra de atunci încoace, Opel Astra F rămâne până acum cel mai bun autovehicul vândut de Opel. Unitățile acestui model au fost în număr de 4,13 milioane fabricate între anii 1991-1997.

Modelul Opel Astra F:

După Kadett, Opel Astra a ajuns să-și însușească denumirea modelului britanic, în timp ce a patra generație se vindea deja din anul 1980 sub numele de Vauxhall Astra.

Modelul avea ca avantaje principale designul modern, spațiul mare al interiorului și confortul sporit, importantă fiind și protecția mediului.

Începând cu acest model, toate celelalte modele Astra au avut parte apoi de centuri active de siguranță cu pretensionatoare.

Modelul Opel Astra G:

Între anii 1998-2004, noul model a ieșit pe piață, acesta fiind disponibil încă de la început ca hatchback cu trei și cinci uși ori în varianta station wagon. Apoi i-au fost adăugate și alte variante precum coupe, notchback sau decapotabilă.

Opel Astra G a beneficiat de o caroserie galvanizată complet și, printre caracteristicile sale de bază se regăseau: designul independent, progresiv, șasiul dinamic și sistemul de propulsie, dar și nivelul său de rezistență la îndoire și torsiune era dublu, aproape, spre deosebire de anteriorul model.

Modelul Opel Astra H:

Acest model a fost fabricat din anul 2004 până în anul 2009. În momentul în care s-a lansat, Opel Astra H a fost considerat un model excepțional. Tipurile de motoare erau în număr de 12, iar puterile lor erau cuprinse între 90 și 240CP. Caroseriile erau și ele în număr de 7 variante și asta nu era tot.

Caracteristicile tehnologice principale ale acestui model erau: sistemul de iluminare frontală, cu iluminare dinamică în curbe, și șasiul adaptiv IDS Plus ce are sistem electronic de continuu control al suspensiilor.

La Ero NCAP a primit chiar cinci stele pentru protecția pasagerilor adulți, aceasta fiind cea mai bună distincție, și a înregistrat 34 de puncte în total. Astfel, Opel Astra H a fost văzut ca unul dintre cele mai sigure modele din clasa compactă. Totalul vânzărilor sedanului a fost de peste 2,7 milioane unități.

Modelul Opel Astra J:

Anii de glorie ai modelului Opel Astra J au fost 2009-2015. Această mașină a fost construită astfel încât să poată asista șoferii printr-o serie de tehnologii motoare mici cu putere mare (1.7 diesel) 110 CP, preluate de la Insignia. Sistemul Opel Eye poate așadar să recunoască indicatoarele și de asemenea poate chiar să înștiințeze șoferul despre limitele de viteză sau referitor la depășiri. Depasirea vitezei, senzori de coliziune, etc.

În plus, cu acest model de mașină, șoferii pot fi avertizați în legătură cu pericolul depășirii bandei de circulație. Iar cu sistemul său de faruri AFLĂ, mașina Opel Astra J poate asigura o foarte bună iluminare în viraje și poate, la nevoie, și să reducă luminozitatea în mod automat ori să comute pe faza lungă. Motoarele fiind diesel cu consum foarte mic merita sa cumparati o astfel de masina, fie ea noua sau second hand. Insa preturile nu sunt chiar mici dar merita. Video cu descrierea masini click aici.

Modelul Opel Astra K:

Anul de debut al modelului Opel Astra K a fost 2015. Această mașină apare cu a sa greutate cu 200 kg mai puțin decât generația precedentă. Și deși are o lungime redusă, spațiul său interior este unul generos, iar sub capotă are motor cu cilindru de un litru.

Modelul compact Opel Astra K are, însă, o unitate cu trei cilindri, care dă mașinii o putere de două ori mai mare, iar puterea dezvoltată este de 105CP, având injecie directă și tehnologie turbo. video cu review aveti aici.

Acest tip de motor face ca noul Opel Astra K să fie cel mai economic și ecologic model pe benzină din clasa mașinilor compacte, dintre cele ce existau în 2015 pe piață. Ca idee gasiti pe internet toate modelele posibile de la opel. Anunturi pe olx.ro.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *