Mercedes-Benz Vito pentru afaceri sau călătorii – versiuni apărute

Mercedes-Benz Vito pentru afaceri sau călătorii

Mercedes-Benz Vito este o camionetă ușoară și este disponibilă în varianta standard – pentru încărcături – numită Vito, sau în varianta cu locuri pentru călători, numită Viano sau V-Class.

Varianta pentru călători este una multifuncțională, primele vânzări ale generației începând din 1996. A doua generație, sub numele Viano, a debutat în 2004 și în 2010 autovehiculul a fost revizuit la exterior și îmbunătățit în interior prin introducerea unor tehnologii noi și schimbarea materialelor. În 2014 și a treia generație a vehiculului și-a făcut apariția, revenind la clasa 5.

Prima generație Mercedes-Benz Vito – 1996-2003

Pentru prima generație Mercedes-Benz Vito producția s-a efectuat între anii 1996-2003. Modelul are un motor diesel de până la 120CP (122CP) sau motorizări pe benzină de până la 140 CP (142CP), cu tracțiunile roților pe față.

Două unități vechi de Mercedes, 113 și 114, plus un motor Volkswagen 2.8 VR6 stau la baza motoarelor pe benzină, în timp ce pentru motorizările diesel sunt disponibile vechile 2.3 turbo sau simple dar și motoarele mai noi 2.2 CDI.

Designul caroseriei a fost vândut ca o versiune mai luxoasă, sub denumirea V-Klasse dar apoi a fost înlocuită de Viano pentru cea de-a doua generație Vito. Proiectul inițial a fost făcut în perioada 1989-1991, însă designul final a fost patentat în luna februarie 1993. Preturi gasesti pe olx anunturi online. Sau pe publitim, preturi pentru toate buzunarele.

Cea de-a doua generație Mercedes-Benz Vito – 2003-2014

A doua generație Vito venea cu o nouă gamă de motoare și un sistem RWD, cel cu tracțiune pe spate. Unghiul coloanei A și a parbrizului era mai spre orizontală, iar în timp ce tabloul de bord era mai mare, capota era mai mică. Imagini online cu diferite culori gasesti aici.

Acest nou model, Mercedes-Benz Vito, se fabrica în trei variante diferite de lungimi și avea patru versiuni diesel. Cele alimentate de motorul cu 4 cilindri, de 2.2 litri, erau: 109 CDI, 111 CDI și 115 CDI. Iar cel cu unitate V6 de 3.0 litri era 120 CDI.

Vehiculul a fost construit cu o cutie de viteze în șase trepte, manuală, ce a fost concepută pentru a economisi combustibilul. Această generație e compatibilă cu Euro 4, începând cu noiembrie 2006. Din 2008, în Londra, s-a introdus o versiune a lui Vito și ca taxi licențiat, fiind aprobat de Oficiul de Transport Public. Versiuni tourer.

Facelift în 2010 și a treia generație în 2014

Facelift-ul din 2010 are lămpi retrovizoare pe față și spate, bare de protecție reglabile în partea din față și motorizări diesel cu eficiență mai mare. Suspensiile lui Mercedes-Benz Vito, volanul și calitatea materialelor în general a fost îmbunătățită.

Caroseria a fost făcută pe trei lungimi, disponibile pentru modelele Vito 110 CDI, Vito 116 CDI, Vito 122 CDI și Vito 126.
Tot în 2010 a fost lansată și varianta E-Cell a lui Mercedes-Benz Vito ce venea cu o baterie litiu-ion de 36kWh care a fost amplasată unității de sub pardoseală, pentru un motor electric de 81CP (60 Kw, 80CP) și 280 Nm. Poze cu varianta business design interior si exterior gasesti aici.

În 2012, la Salonul Auto de la Geneva, a fost prezentat un Vito E-Cell cu șapte locuri și motor electric, având sub capotă o putere de 60Kw, 280 N-m, transformator și încărcător AC/DC.

A treia generație Mercedes-Benz Vito a apărut în 2014 și includea sistem inteligent de lumină, opțional, dar și sistem de avertizare la drum. Vehiculul a fost prezentat în cadrul show-lui internațional al Vehiculelor Comerciale în același an în care a debutat. Distribuie pe facebook daca ti-a placut.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *