Mercedes-Benz C 220 – test drive cu C 220 BlueTEC și cu C 220 d Coupe

Mercedes-Benz C 220 BlueTEC  si Coupe

Mercedes-Benz C este deja populară la capitolul confort și se știe că izolarea fonică este extrem de bună, iar interiorul său este și el lucrat cu atenție. În schimb, dinamica mașinii nu este chiar excelentă, însă este plăcută în timpul condusului pe drum lung. Așa că în continuare vă vom prezenta două test drive-uri: unul pentru Mercedes-Benz C 220 BlueTEC, efectuat în 2014, și altul făcut în 2016 cu Mercedes-Benz C 220 d Coupe. Fotografii online.

Primul test drive: Mercedes-Benz C 220 BlueTEC

În anul 2014 a fost lansată a patra generație din Clasa C, modelul fiind o reinterpretare mai mult a Clasei S. Designul este elegant și îmbunătățirile mari de care vehiculul a beneficiat la interior dau senzația unei mașini premium în adevăratul sens al cuvântului.

Noua generație C este foarte diferită de modelul anterior, doritorii bucurându-se de mai mult rafinament și plăcere mai mare în timpul condusului. Sedanul testat este mai ușor și mai lung decât predecesorul său și este diesel de 170CP, însă nu este și mai sportiv decât acesta.

Suspensia este din oțel, iar opțiunile sale permit șoferului să configureze mașina după placul său, chiar dacă față de modelul trecut, funcția Confort este acum ceva mai rigidă. Consola centrală din interior poate fi controlată foarte ușor, touchpad-ul fiind simplu, precum al unui smartphone.

La test a fost supus un Mercedes-Benz C 220 BlueTEC cu o motorizare diesel de 2,2 litri și cutie de viteze automată 7G Tronic Plus, schimbările treptelor fiind aproape nesesizabile. Accelerarea este economică și se face în 8,1 secunde, iar extraurban a consumat 4 litri, având viteza de 80 km/h și 5 litri pentru 100 km/h. În traficul urban consumul a fost de 7-10 litri, în funcție de trafic și oră. Prețul de pornire al acestui model, în 2014, era de 42 de mii de euro cu TVA. Anunturi gratuite publitim preturi noi dar si second hand gasesti aici.

Mercedes-Benz C 220 d Coupe – test drive în 2016

În anul 2016, dintre toate mărcile auto premium, Mercedes-Benz C 220 d Coupe a fost cea mai bine vândută. Mașina vine după trei ani de lansări constante de noi modele și prin urmare, i s-au făcut și testări pentru a se putea observa mai bine îmbunătățirile și performanța cu care aceasta se lăuda.

După Sedan și Estate a venit rândul ca în Clasa C să își facă apariția și versiunea Coupe, după care urma să vină și Cabriolet. Însă referitor la Coupe, caroseria este în formă atletică, capota lungă și spatele proeminent, linia laterală creând iluzia că mașina fuge pe șosea chiar și dacă are motorul oprit. Și nici la interior nu dezamăgește deloc.

În 2016 modelul Clasa C Coupe avea disponibile două feluri de motorizări diesel și cinci motorizări pe benzină cu puteri între 156CP și 333CP.
Vehiculul C 220 d Coupe are sub capotă un propulsor CDI de 2,1 litri și duce 170CP reușind să accelereze de la 0 la 100 km/h în 7.8 secunde, maximul vitezei ajungând la 234 km/h.

Mașina are senzori de parcare, diverse sisteme de asistență, cameră video pentru marșarier, însă cu toate astea, condusul ei nu pare a se potrivi foarte bine într-un oraș aglomerat. Consumul este de 3,6 litri/100 km înafara orașului și 5,0 în oraș. Dacă vorbim de un regim de condus mixt, consumul este de 4,1 l. În urma traseului parcurs, s-a constatat că la fiecare 100 km consumul a fost de 8-9 litri.

Modelul Mercedes-Benz C 220 d Coupe diesel, supus test drive-ului, avea în 2016 un preț de pornire de 41.160 euro cu TVA, pentru varianta standard, iar pentru variante echipate cu dotări opționale ajungând și la 60.859 euro. Poze cu diferite culori si design interior si exterior gasesti aici pe google images click.

Avantaje și dezavantaje

Pro:

Designul.
Interiorul.
Cutia 9G Tronic.
Motor economic.
Comportament dinamic.

Contra:

Motor gălăgios.
Suspensie sport dură.
Prețul mare pentru dotări opționale.

Distribuie si prietenilor de pe facebook daca ti-a placut. Parerea ta conteaza lasa un comment daca ai ceva de zis. Nu te costa nimic este gratuit.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *