Sunbeam-Mabley 1901, mașina cu succes limitat. Cum arăta și ce preț avea vehiculul

Un vehicul mai neobișnuit a fost dezvoltat de către John Marston și Maxwell Maberley-Smith. Acesta avea câte un scaun pe fiecare parte a transmisiei centrale prin curea. Denumirea vehiculului în cauză este Sunbeam-Mabley 1901, vine din Marea Britanie, cu o viteză maximă de 32 de kilometri la oră și are motor de 230 cc, cu un cilindru.

Fondatorul John Marston a prevăzut creșterea cererii în ceea ce privește transportul privat, marca Sunbeam fiind asociată initial cu bicicletele frumos create, deși cam scumpe.

Față de producția de autovehicule, fabrica Sunbeam a reușit să-și stabilească rapid o reputație alături de Wolseley, Lanchester, Austin și Daimler, în centrul industriei auto în continuă creștere Midlands.

În 1901 a fost introdusă prima mașină de producție Sunbeam

Producătorul acestui vehicul a declarat că modelul a fost proiectat în scopul de a oferi o mașină simplă, confortabilă, într-o formă compactă și ușoară. Și nu s-a încercat deloc a se urma liniile generale ale unei „trăsuri fără cai”, aspectul mașinii arătând mai mult ca două șezlonguri puse față în față.

Designul Sunbeam-Mabley 1901 s-a bucurat, însă, de un success limitat, 420 de unități fiind vândute cu prețul de 130 de lire sterline, producția lor luând sfârșit în anul 1904.

Compania, încă din 1888, era producătoare de biciclete, apoi a creat motociclete și la sfârșitul secolului al XIX mașini. Până în jurul anului 1936., marca Sunbeam fiind aplicată pe toate cele trei forme de transport.

Designul Sunbeam-Mabley 1901 Review forum

most popular wallpaper for desktop full hd free download
Cool car images for free download from google

Istoricul companiei arată că aceasta a fabricat și motoare aeriene în Primul Război Mondial, dar și 647 aeronave în Al Doilea Război Mondial. Prima mașină britanică ce a câștigat o cursă de Grand Prix, stabilind o serie de recorduri de viteză, a fost un Sunbeam.

În anul 1935, compania a fost achiziționată de Rooters Group, însă marca Subeam a continuat să fie utilizată până în 1976, când proprietarii Chrysler au rebranduit vehiculele.

Sunbeam-Mabley 1901, mașina cu design ciudat  Designul Interior si Exteior

Sunbeam a produs și o serie de mașini experimentale în perioada anilor 1899-1901, însă niciuna nu a fost pusă pe piață. Astfel că prima mașină de producție sub acest brand a fost introdusă în anul 1901, fiind rezultatul parteneriatului cu Maxwell Maberley-Simth.

Designul său a fost considerat ciudat însă, având scaune de o parte și de alta a tracțiunii de centură care era alimentată printr-un motor cu un singur cilindru de mai puțin de 3 CP – 2,2 Kw.

Designul său a fost considerat ciudat inca de la inceput.

După ce producția modelului s-a încheiat în 1904, compania a început să producă o mașină proiectată de către Thomas Pullinger, având la bază mecanica Berliet. Modelul nou introdus, bazat pe un motor Peugeot achiziționat pentru studiu, a fost vândut în zece exemplare pe săptămână.

Anul 1905 a însemmnat formarea companiei Sunbeam Motorcar Company Ltd în mod separat de restul activității John Marston, care a rămas cu bicicletele și motoarele Sunbeam.

În prezent se crede că doar patru dintre cele aproape 130 de mașini Sunbeam-Mabley construite între anii 1901-1903 au rămas neatinse de negura timpului. Mai multe poze gasiti aici, poti descarca daca vrei direct de pe google image gratuit. Mai multe detalii gasiti aici in limba engleza.

O masina mai putin cunoscuta de Romani – Poze si detalii tehnice review
Sunbeam-Mabley-1901 nice car wallpaper free download
Sunbeam-Mabley-1901 cool images view

Un articol destul de interesant! in care vezi o masina mai ciudata, si mai putin cunoscuta publicului cel putin din Romania, iti multumesc pentru interesul acordat, de a intra pe acest site despre masini, te invit sa spui si prietenilor tai despre acest site, articol interesant. Distribuie pe facebook, pinterest, instagram, twitter, wordpress site. Parerea ta conteaza lasa un comment!

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *