Masini de Top Arnold Benz 1897 Depasirea Vitezei Legale 13km/h

Mașini asemănătoare mărcii Benz au fost construite de către William Arnold & Sons, însă cu motoare proprii de 1,5 CP. Un asemenea motor fiind montat și pe un vehicul electric de curent continuu cu dinamotor, ajutând astfel motorul la deal.

Arnold Benz 1897 a fost construit în Marea Britanie, cu un motor de 1190 cc, cu un cilindru și reușea să atingă maximum de viteză de până la 26 km/h.

Autovehiculul a fost unul dintre primele fabricate în Regatul Unit, între anii 1896-1898, producția sa având loc în East Peckham, Kent.

Povestea Arnold Benz o Intamplare mai putin obisnuita Amenda la 13 km/h

Compania de inginerie agricolă inițial, fondată încă din 1844, a dobândit licența pentru construirea mașinilor Benz îcepând cu anul 1895.

Astfel, firma Arnold Motor Carriage Co a construit, între anii 1896-1898, douăsprezece mașini după modelul Benz, însă echipate cu propriile motoare. În 1986, inginerul electrician, Herbert John Dowsing, a echipat un Arnold Benz cu unul dintre primii autoprogramatori din lume.

Dinamotorul adăugat era cuplat la volan și era conceput în așa fel încât să ajute mașina atât să pornească motorul, cât și la urcarea în pantă.

Amenda care a crescut popularitatea Arnold Benz Initiata de un Politist pe Bicicleta

Cu un automobil Arnold Benz Motor Carriage din 1896 s-a primit prima amendă pentru depășirea cu până la de patru ori limita de viteză admisă. Acest lucru s-a întâmplat în Kent, Anglia.

Limita legală la acel moment era de 3 km/h, adică două mile, iar șoferul conducea cu opt mile pe oră, echivalentul a 13 km/h.

În mod ironic, conducătorul auto era chiar Walter Arnold, de altfel unul dintre primii distribuitori de mașini din UK. Iar polițistul care îl oprise pentru depășirea vitezei legale, îl ajunsese din urmă cu bicicleta.

Amenda pe care Arnold a trebuit să o achite a fost de un șiling, însă publicitatea în urma acestei întâmplări s-a dovedit a-i fi extrem de benefică.

O poveste istorica interesanta despre masini vechi, de epoca.

Walter, vindea inițial autovehicule Benz importate din Germania, după care a început producția de automobile proprii, dar bazate pe modelele Benz. După întâmplarea cu amenda, maximum vitezei în cazul automobilelor a ajuns până la 14 mile, echivalentul a 22 km/h.

Începând de atunci, din dorința automobiliștilor de a sărbători acest fapt, a fost creată competiția „Emancipation Run”, după care a devenit „Veteran Car Run”, unde participau automobile de până în anul 1905. Și în cadrul căreia mașinile refăceau traseul de la Londra la Brighton.

În 2017, deci la 120 de ani de la prima amendă primită pentru depășirea vitezei legale, Arnorld Benz Motor Carriage a apărut la „Concursul de Eleganță de la Hampton Count Palace” din Anglia.

Daca ti-a placut nu uita sa dai un like, sau sa distribui pe facebook.

Pentru mai multe poze si detalii consultati pagina de internet https://www.wikipedia.org/ , poze cu masini, sau imagini cu arnold gasiti pe google images, wallpaper cu masini arnold benz gasiti aici, nu uita sa distribui si sa lasi un comment cu parerea ta! un background frumos si pentru telefon sau tableta, sau desktop.

Oameni si masini din alte timpuri, poze reprezentative din alte vremuri.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *