Grenville-Steam-Carriage-cca-1880 classic cars

Vehiculul Grenville Steam Carriage provine dintr-o perioadă în care mașinile erau construite acasă și încă funcționau.

Robert Neville Grenville din Glastonbury, Somerset, Marea Britanie, inginer de căi ferate, s-a dovedit a fi și unul dintre numeroșii inventatori victorieni. Astfel că, a reușit să construiască „trăsura de șosea” cu aburi.

Grenville Steam Carriage cca 1880, celebru încă dinainte de Al Doilea Război Mondial

Motorul era un cazan cu aburi vertical și putea să ajungă la un maximum de viteză de 32 km/h. Dar nu faptul că vehiculul a fost construit este uimitor și nici că a supraviețuit timpului. Ceea ce este surprinzător la Grenville Steam Carriage este faptul că acesta, chiar la mai bine de 135 de ani, încă funcționează.

În aprilie 2014, cel mai vechi vehicul rutier autopropulsat, așa cum se crede că ar fi „trăsura”, a fost scos la un test drive. După cum se poate observa în materialul filmat, vehiculul încă funcționa pe atunci și putea să transporte pasagerii dornici de experiment.

Grenville Steam Carriage, test-drive în 2014 review Youtube

Încă din 1875, Robert Neville a început proiectarea căruciorului autopropulsat. Acesta s-a specializat ca inginer într-o perioadă a trenurilor, în cadrul atelierelor South Devon Railway, Newton Abbot.

Pentru al său proiect, Steam Carriage, l-a recutat pe colegul său de clasă și, totodată, prieten de-o viață, George Jackson Churchward. – care ulterior a fost mecanic șef inginer la Great Western Railway (Marea Cale Ferată Occidentală).

Povestea apariției „trăsurii de șosea” Poze si detalii tehnice, dotari

Grenville Steam Carriage cca 1880 cool classic auto pictures

Cu privire la vehicul, cei doi au montat inițial un singur cilindru la cazan, după care, pe măsura dezvoltării, l-au înlocuit cu o unitate cu doi cilindri și supapă laterală.

Mașina construită putea să transporte șapte pasageri: șoferul, cârmaciul, patru pasageri și pompierul. Cel din urmă fiind însărcinat cu menținerea cazanului în siguranță – adică să prevină o posibilă explozie.

La nivel, vehiculul poate atinge 20 MPH, așa cum a fost demonstrat pe parcursul a celor 57 de mile pe ruta Londra-Brighton în 2000. Drumul a fost finalizat atunci în opt ore și cinci zeci de minute.

Poze cu masini Grenville Steam Carriage cca 1880 masina cu 3 roti

Pentru distanța parcursă au fost folosite cinci sute de kilograme de cărbuni și 200 galoane de apă, aceasta fiind cea mai lungă călătorie făcută cu vehiculul în cauză. Însă și-n 1911 s-a efectuat o rulare a sa, pe o distanță de șapte mile spre nord, în apropiere de Wells.

Cazanul fusese proiectat să ridice aburul rapid și să-l poată furniza în mod constant pompei și, deci, nu era totalmente adecvat cerințelor intermitente ale unui vehicul.– Necesitând, așadar, o ardere activă și expertă.

Grenville Steam Carriage are o greutate de 4500 kg, fiind amplasată pe trei roți din lemn masiv. Iar din 1898, după ce Grenville o folosise câțiva ani înainte în zona Glastonbury, „trăsura” a fost adaptată și folosită ca motor staționar pentru o fabrică de cidru.

Imagini cu masini, cu 3 roti, imagini si oameni din trecut! Imagini din trecut cu masini vechi.

Un articol destul de interesant cu o masina clasica din ani 1880, era o epoca in care tehnologia auto nu era asa de bine dezvoltata, dar, totul incepe cand Robert Neville Grenville din Glastonbury se hotaraste sa construiasca o masina cu 3 roti pe aburi, gen locomotiva! Mai multe poze si detalii gasiti pe internet! dar nu foarte multe, Sunt vremuri apuse in care nu se mai vorbeste despre acele vremuri. Acum vorbim despre tehnologia noua. Poze mai multe gasiti aici. Puteti descarca pozele daca vreti, gasiti si wallpaper pentru desktop pe google images cu masini din trecut. Download gratuit de pe internet direct pe calculator. Un muzeu dedicat gasiti aici.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *