Duryea Motor Wagon 1893 Best Auto Review Website Online

Duryea Motor Wagon este de origine din SUA. Construcția sa cuprinde un motor de 1302 cc cu un cilindru și mașina a fost concepută să atingă un maximum de viteză de 19 km/h.

Frank și Charles Duryea, fabricanți de biciclete inițial, au fost cei care au realizat primul automobil din SUA, propulsat cu benzină, în anul 1893. Ba chiar în 1895 au câștigat prima cursă motorizată din America.

Cei doi frați au reușit, așadar, construirea unui automobil cu un singur cilindru și patru cai putere. Prima demonstrație a acestuia având loc în septembrie 1893, în Springfield, Massachusetts, fiind considerat primul vehicul de succes, cu motor pe gaz.

Duryea Motor Wagon, primele automobile standartizate, alimentate cu benzină

Între 1893 și 1896 cincisprezece asemenea vehicule au fost construite în cadrul companiei. Intreprinderea acestora au urmat exemplul primului automobil commercial disponibil brevetat de Karl Benz în ianuarie 1886, dar supus producției în 1888.

Pentru construirea primului Duryea Motor Wagon, cei doi frați au folosit un cărucior tras de cai, achiziționat cu 70 USD, la care au montat un motor pe benzină cu un cilindru de patru cai. Vehiculul avea tranmisie de frecare, carburator de pulverizare, plus aprindere cu tensiune scăzută.

Un nou test s-a efectuat în luna noiembrie. După care, în 1894, mașina a fost depozitată, urmând a fi scoasă la lumină abia în 1920, de Inglis M. Uppercu, fiind prezentată la Muzeul Național al Statelor Unite.

Totuși, până în 1917 a rămas Duryea Motor Wagon în producție Masini Americane classice

Mașina, aka „trăsura fără cai”, a luat parte la multe curse și spectacole, – „căruța” ieșind pe primul loc în prima cursă de automobile americană, Times-Herald, din 1896.

Totodată, în același an, Duryea a mai obținut primul și al doilea loc în cursa Cosmopolitan, New York City. Iar în noiembrie alăturându-se cursei de la Londra la Brighton, Anglia.

Treisprezece automobile identice au fost construite în 1896, ceea ce a însemnat că fabrica producătoare a ajuns a fi prima companie americană care trecea de la fabricarea unei mașini de vânzare la producția în masă. Iar aceasta este considerată de către istorici ca fiind inițiatoarea industriei auto americane.

În 1898, Duryea a fost utilizată drept bază pentru Davidson-Duryea, devenind astfel primul autovehicul american blindat.

Best American images, cool classic American wallpaper, review online.

Duryea-Motor-Wagon-1893 classic pictures review photography

O masina classica americana, masini de top construite cu mult timp in urma, dar inca la mare cautare, cu un pret fabulos, masini de lux care se vand doar la licitatie, majoritatea masinilor se vand in america. Mai multe poze gasesti aici. Un articol in limba engleza gasesti aici. Poze cu masini classice, de epoca, descarca de pe google images daca vrei poze pentru desktop, sau laptop, gasesti mai multe dimensiuni, rezolutii. Like us on Facebook! Pagina de Facebook click aici.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *