Daimler fabricatie 1886 istoric din secolul XIX

Daimler o mașină de epoca fabricata în secolul XIX anul de fabricație 1886 anul în care începe viata vehiculelor mai puțin obișnuite. Noi care trăim în epoca moderna nu cunoaștem destul anii de glorie al vehiculelor construite în secolul XIX.

Motorul folosit pe mașina Daimler era un motor simplu fără capacitate mare, era un motor cu un singur cilindru, era usor și avea o capacitate de 462 de centimetri cubi.

Masini de epoca 1886 din secolul XIX

Tara de origine a acestui vehicul este Germania. 2 ingineri Gottlieb Daimler și Wilhelm Maybach au pus bazele un motor în 1886 care a fost pus pe o diligenta, diligenta seamănă foarte mult cu o căruță (trăsură) după ce au pus motorul pe diligenta s-a creeat astfel primul vehicul propulsat de un motor pe benzina, viteza de deplasare a acestui vehicul era undeva la 16 km pe ora.

Milioane de dolari pentru o masina de lux

In 1890 Daimler a fondat Daimler Motor Company la Cannstatt, în Germania in apropiere de Stuttgart, pentru a-și produce în masă proiectele. În 1899, Daimler i-a cerut lui Maybach să proiecteze o mașină de curse, care a primit numele de „Mercedes”. Istoria continua si astazi datorita acestor 2 oameni care au revolutionat domeniul Auto. Tot ei au creat si prima motocicleta din lume, motocicleta era ropulsata de un motor si avea structura din lemn.

Cateva poze cu diligenta, si imagini cu Gottlieb Daimler și Wilhelm Maybach, am expus doar partial informatii, mai multe detalii gasiti pe google www.daimler.com.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *