Daimler Cannstatt 4 CP 1898 Poze si detalii tehnice

Daimler Cannstatt 4 CP 1898 reușește să arate cel mai bine legătura apropiată pe care unele mașini timpurii și vehiculele trase de cai o aveau. Modelul fiind un exemplu tipic de „Car fără cai”. Prin urmare, nu ar fi deloc greu de imaginat cum acest vehicul ar putea fi tras de cai.

Acest model face parte din gama de mașini introduse de către Daimler încă din anul 1895. Acesta, în anul 1886, împreună cu Willhelm Maybach, a început să testeze și a brevetat cu succes un motor cu patru roți. Și a reușit acest lucru la doar câteva luni distanță de Karl Benz, care a brevetat al său motor la începutul aceluiași an.

Daimler Cannstatt 4 CP 1898 – Date generale Poze si detalii

Până în 1889, când a reînceput fabricarea vehiculelor, Daimler se concentrase mai mult pe construcția motoarelor. Iar în 1890 compania „Daimler Motoren Gesselschaft a fost înființată.

De asemenea, motoarele Daimler au fost produse, cu licență, în: Franța, Marea Britanie și Austria. Sub aceste acorduri de licență avându-și originea: Daimler (Coventry), Panhard et Levassor, Peugeot și Austro-Daimler.

Date tehnice și generale ale Daimler Cannstatt 1898 imagini

Daimler awesome pictures of car download from your desktop free

Produs de Daimler Motoren Gesselschaft în 1898, vehiculul are ca țară de origine Germania. Capacitatea cilindrică este de 1525, având doi cilindri și o performanță de 16 km/h.

Ultimul preț al mașinii, aflată în proprietatea National Museum Trust, a fost de 340 lire sterline, conform nationalmotormuseum.org.uk. Mai multe poze si detalii gasiti pe google, google images, puteti descarca imagini cu masini clasice.

În 1898, Daimler a reprezentat un reper pentru transportul de pasageri

Patru modele diferite de vehicule ce puteau transporta între șase și șaisprezece pasageri au fost lansate, având fiecare între patru și zece cai putere.

Daimler Motoren Gesselschaft a introdus astfel prima serie de autobuze în 1898. Pionierul auto din acel an devenind, așadar, primul furnizor la nivel mondial al unei serii complete de motoare pentru autobuze.

O masina timpurie despre care nu se stie prea multe detalii pe google
Daimler-Cannstatt 1895 best model of classic car review images free
Daimler-Cannstatt 1895 pictures review auto

Daimler Cannstatt un model de masina classica destul de rara, cu un motor de doar 4 cai putere, nu se cunoaste prea multe detalii despre masina, dar exista cateva site-uri straine unde mai gasesti ceva informatii destul de putine. Per ca va este de folos acest site, articol despre masini classice. Distribuie articolul pe facebook, twitter, pinterest, social media … Mai multe poze si detalii in limba engleza gasiti aici. Un muzeu dedicat acestui model gasiti aici.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *