Hyundai Kona Electric 2020 designul expresiv si caracterul multifunctional al SUV-urilor

La începutul anului 2018 și-a făcut prezența, în premieră mondială, Hyundai Kona Electric. Urmând ca în vara aceluiași an să-i fie dezvăluită și autonomia.

Cu toate că se zvonea că doar versiunea de top ar deveni disponibilă țării noastre, se pare că despre două versiuni ar fi până la urmă vorba. Modelul are avantajul de a fi singurul model sută la sută electric, din segmentul în care este el încadrat.

Cele două versiuni cu autonomie disponibile în România, sunt:

  • Cea de 39,2 kwh baterie și putere motor electric de 136 CP
  • Cea de 64 kwh baterie, cu puterea motorului electric de 204 CP

Privind numărul de km atins, în primul caz capacitatea bateriei fiind redusă, autonomia este de 289 km. În schimb, al doilea model, cel cu o capacitate mai mare, are o autonomie de 449 km. Măsurată fiind conform WLTP.

Totodată, performanțele dinamice diferă, în funcție de model. Cel cu 136 CP necesită 9,9 secunde pentru o accelerare între 0 și 100 de km/h. Asta în timp ce, pentru aceleași valori, mai puternicul model are nevoie de doar 7,6 secunde, comparativ cu primul.

KONA Electric imbina designul si caracterul multifunctional al SUV-urilor Hyundai, fiind disponibil cu doua motorizari, autonomie de pana la 449 de kilometri.

Design interior hyundai kona electric 2020 poze si detalii

Printr-un încărcător rapid de 100 kW, bateria de 64 kwh necesită un timp de încărcare de 54 de minute pentru 80 la sută din capacitate. Un video test gasiti pe youtube click aici.

Dacă se folosește încărcător on-board de 10,5 kW, acesta funcționând prin curent alternativ, acumulatorul de 39,2 kwh are nevoie de 4 ore și 50 de minute pentru a se încărca complet.

Pe când cea de putere mai mare, respectiv 64 kwh, încheie același procedeu on-board în 9 ore și 35 de minute.

Hyundai Kona Electric a venit pregătită în fața clienților săi, oferindu-le acestora o gamă diversificată de dotări în ceea ce privește conectivitatea.

Spre exemplu, are in posesie sistemul infotainment cu 10,25 inch, display central, în care navigația este integrată, precum și cele de conectivitate și funcțiile media.

Pe lângă Android Auto și CarPlay, există, totodată, funcția wireless de încărcare. De altfel, un ecran de bord de 7 inch ajută conducătorul auto să vadă detaliile afișate cu privire la performanțele vehiculului și/sau despre condusul acestuia. Și mai poate beneficia și de un Head-Up Display în același timp.

În-afară de acestea, pachetul destinat Hyundai Kona Electric, Hyundai SmartSense, include următoarele:

  • Un sistem de avertizare în cazul unei posibile coliziuni, detectând pietonii
  • Un sistem de monitorizare a unghiului mort
  • Un sistem de atenționare a șoferului
  • Un sistem care atenționează cu privire la păstrarea sensului de circulație
  • Un sistem ce avertizează o posibilă coliziune în timpul deplasării în marșarier
  • Și, nu în ultimul rând, pilot automat inteligent.
Kona electric Caroseria prezinta elemente decorative foarte frumoase si bine definite, poze.

Prețurile pentru Hyundai Kona Electric pornesc de la 40.163 de euro, preț de listă în cazul motorizării 136 CP Highway, – ajungând la 22.922 de euro, preț de achiziție prin Programul Remat 2020.

Asta, în timp ce, pentru motorizarea de 204 CP se va plăti între 44.566 și 49.326 de euro preț de listă, urmând ca ultimul preț obținut să fie între 27.325 și 32.025 de euro, dacă achiziția s-ar face prin Programul Remat menționat.

Incarcare rapida pana la 54 minute, Incarcare standard pana la 9h si 35 minute, review, pareri, imagini.

Daca esti fan al masinilor coreene, atunci hyundai Kona Electric este cea mai buna varianta pentru tine, familia ta, cand vine vorba de o masina economica, si foarte practica atat in oras cat si in afara orasului, cu un design interior si exterior foarte placut!

Un mini suv foarte reusit si cu o autonomie a bateriei destul de generoasa. Mai multe culori disponibile cat si imagini gasiti aici. Mai multe dotari, optiuni, teste gasiti aici. Design interior si exterior foarte frumos, nu face abatere de la elemente decorative. Preturi acceptabile atat la variantele noi cat si second hand. Lasa un comment cu parerea ta!

Poze cu hyundai electric design exterior detalii, culori, ornamente, review.
Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *