Hyundai IONIQ Electric Puternic si agil motor electric propulsie electrica 2020

Hyundai IONIQ se află printre cele mai lăudate autoturisme electrice, modelul fiind cunoscut pentru eficiență. Atunci când consumul de energie este adus în discuție.

Automobilul este disponibil în trei variante: hibrid, plug-in hibrid, full electric. Aceasta nefiind singurul autovehicul electric al grupului, de ceva timp alăturându-i-se și Kona EV.

Specificațiile și dotările mașinii cu o autonomie estimata la 311 km

Când Hyundai IONIQ Electric a fost supus unui test-drive, în oferta producătorului o singură variantă era disponibilă. Cea cu baterie de 28 kwh, având motorul de 120 cai putere. Nu după mult timp, o nouă baterie a fost anunțată: cea de 38.3 kwh, cu un motor de 136 cai putere.

Unele dintre cele mai importante dotări sunt

  1. Lane assist pentru păstrarea benzii de circulație
  2. ACC (adaptive cruise control)
  3. Scaune cu încălzire sau, opțional, cu ventilație
  4. Volan încălzit
  5. Navigație Apple CarPlay și Android Auto
  6. Keyless entry and go
  7. Încărcător wireless pentru telefon
  8. Faruri full led
  9. Design interior si exterior foarte frumos

Design interior si exterior, poze si culori disponibile in 2020, detalii tehnice, review

Hyundai IONIQ Electric are un design modern, însă nu ciudat, spre deosebire de alte mașini electrice. Interiorul are materiale nu prea scumpe, dar plăcute privirii. Bordul este modernizat cu un display poziționat în mijloc.

Spațiul este unul destul de generos, putând cu ușurință găzdui patru persoane, plus bagaje. Probabil un mic dezavantaj ar fi vizibilitatea prin lunetă, care este redusă, deoarece a fost împărțită în două.

În privința confortului și utilizării zilnice, Hyundai IONIQ Electric, varianta cu baterie de 28 kwh supusă testului, pare să promită destule. Trei moduri de conducere are mașina: normal, eco și sport. În cea mai mare parte a timpului, modul eco ar putea fi utilizat fără probleme, puterea sa fiind suficientă.

Poze design interior masini electrice Hyundai IONIQ 2020

La un drum de 60 de km, în diferite scenarii, cu aerul condiționat pornit, autoturismul s-a comportat decent. Aerul condiționat, de asemenea, se poate seta în modul „driver only”, răcind astfel doar partea stângă. Condusul pare a fi confortabil și liniștit, având antifonare destul de bună pentru viteze mai crescute, dar și scaune destul de comode.

Hyundai IONIQ Electric are 120 cai putere, care oferă o bună dinamică autovehiculului. Aceasta însemnând că îndeplinește nevoile deplasării prin oraș și suficient pentru împrejurimi, dorind intrarea în depășiri, spre exemplu.

Consum și timp de încărcare pentru Hyundai IONIQ Electric 2020, 100 kW: 54 de minute 80%

După efectuarea a 60 km, plecând de la o încărcare de sută la sută, consumul a fost de 12.1 kwh/100 km. Raportul autonomiei fiind de 218 km. Autoturismul se încarcă prin CCS până la 100 KW. Însă la noi în țară, la momentul testării, nu existau stații cu putere mai mare de 50 KW. Totuși, de 11 minute a fost nevoie pentru o încărcare de la 83 la 94 la sută.

Pe fast, Hyundai IONIQ Electric poate ajunge doar până la 94 la sută, apoi oprindu-se. Pentru a ajunge la sută la sută, este nevoie a se trece pe încărcarea manuală Type 2, slow charging – încărcare lentă, adică. În ceea ce privește regenerarea la frânare, mașina are patru moduri: 0 – oprit; 1,2,3 maximum.

Pe 3, frânarea regenerativă fiind extrem de puternică. Pe modul maxim însă, vehiculul nu se oprește total, dar merge cu cel mult 10 km/h.

Prețul unui Hyundai IONIQ Electric este de 39.199 euro cu TVA. Un pret destul de accesibil pentru unii si mai greu pentru altii.

Cutia de alimentare domestica alimenteaza IONIQ Electric in 6 ore si 5 minute, mai multe imagini si detalii cu test drive gasiti pe site-ul producatorului

Pareri si review despre masinile Hyundai IONIQ sunt multe, acum ramane la aprecierea dvs ce decizie si cati bani sunteti dispus sa cheltuiti cu o masina! mai multe poze cu design interior si exterior gasiti aici. Mai multe dotari si detalii tehnice gasiti pe site-ul oficial click aici. Culori si imagini gasiti pe google, Video test gasiti pe youtube. Test drive in limba romana.

imagini Design exterior vedere din profil culoare alba Hyundai IONIQ
Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *