Ford Focus – trei generații – este mașina o variantă bună?

Ford Focus – Pareri masini Second Hand

Despre mașina Ford Focus se știe în general că este o mașină compactă marca Ford, produsă începând cu anul 1998, pentru Europa, iar pentru Australia în anul 2002.

Și dacă nu știați, între anii 2001-2002 cea mai bine vândută mașină din lume a fost Ford Focus.
În anul 2005 și a doua generație a mașinii își face apariția pe piața din Europa. Iar în 2007 din nou este printre cele mai vândute mașini. Însă de această dată în România, dintre cele de import. Și în luna noiembrie ajunge chiar pe locul întâi cu totalul exemplarelor vândute în număr de 1044.

Prima generație Ford Focus  an 2001

Perioada de producție pentru Ford Focus a fost între anii 1998 și 2004. Țările în care automobilul a fost fabricat au fost: Germania, Spania, Filipine, Mexic, Argentina, Taiwan, China și Rusia.

În ceea ce privește calitatea ținutei de drum și manevrabilitatea, criticii au considerat că Ford Focus le era superior altor mașini de atunci, însă interiorul său avea o calitate mai slabă decât al altor modele. Dar se înțelege, fiindcă nici varianta sa nu era foarte scumpă.
Cu toate astea, Focus și la capitolul siguranței pentru pasageri a luat patru din cinci stele, iar cu privire la protecția față de pietoni a primit două din patru stele.

În 2001, Ford Focus a avut parte de facelift. Transmisiile erau de 4, 5 și 6 viteze, iar caroseriile erau cu 3 uși – hatchtback, 4 uși – sedan și station vagon (ultimul fiind doar pentru Europa disponibil) și cu 5 uși – hatchback.

A doua generație Ford Focus an 2004

În 2004, la Salonul Auto de la Paris, a doua generație Ford Focus a fost lansată.
Se pare că Focus 2 a fost construit pe platforma Ford C1 și designul suspensiilor de la prima generație a fost păstrat în mare parte și a fost combinat cu un șasiu cu zece la sută mai rigid. Asta, conform Ford, face ca noul Focus să fie mai bun ca generația precedentă.

Ford Focus oferă și de această dată o siguranță mai crescută față de alte autovehicule și confortul și manevrabilitatea sa ușoară oferă o combinație bună în continuare. Iar interiorul i-a fost îmbunătățit.

Pentru clasa ei, această generație Focus a primit cel mai bun punctaj în privința securității ei față de impactul frontal.
Motoarele au fost disponibile atât pe benzină cât și diesel, iar în 2008 și acest autovehicul a avut parte de un facelift.

A treia generație Ford Focus an 2010 – 2011

În perioada 2010 apare, sub numele de cod MK III, a treia generație de Ford Focus. În anul 2011 apare și Focus-ul electric, lansat de Costumer Electronic Show, în scopul de a concura cu Chevrolet Volt și Nissan Leaf.

Revenind, însă, iată cu ce caracteristici vine noua generație a modelului. Mai exact, să vedem ce oferă al său sistem inteligent de protecție:

În primul rând, modelul vine cu sistem Active City Stop
Apoi, cu sistem de avertizare și asistență pentru păstrarea benzii în circulație
Avertizare pentru șofer
Avertizare în situație de unghi mort
Oglinda retrovizoare automată, heliomată
Avertizare în legătură cu centurile de siguranță
Și sistem Key Free

Toate acestea și nu numai, reușesc să facă din Ford Focus o mașină fiabilă și conform cu un raport apărut în 2002, a fost totodată mașina cu cele mai puține pene sau alte defectări.

Pentru o mașină compactă, este Ford Focus o variantă bună second-hand?

Se pare că cea de-a doua generație rămâne încă o variantă bună second-hand, ea având o rată scăzută a defectelor întâlnite și prețul destul de bun.

Puncte forte:

Partea estetică
Model fiabil
Uzura redusă
Sistem de frânare ferm
Ținută bună de drum
Echipare bună
Confort
Portbagaj încăpător
Fiabilitatea motorizărilor

Puncte slabe:

Costuri mari de întreținere
Piese de schimb scumpe
Uneori, posibile zgomote la ambreaj
Consum crescut de combustibil în regim urban, în timp, pentru motorul pe benzină 1.6 de 100CP
Faceliftul de după 2008 poate prezenta probleme cu planetarele.

Mai multe anunturi second hand dar si preturi gasiti aici. Dupa cum se vede si in anunt preturile pleaca de la 1000 de euro si poate trece de 10.000 de euro. In functie de model si an de fabricatie.

Distribuie mai departe daca ti-a placut acest articol, pareri si concluzi sunt multe, dar depinde de fiecare om ce alege si ce buget are.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *