Ford Fiesta la cea de-a șaptea generație și se lansează în 2017

Ford Fiesta MK din 1976 pana in 2017 review

 

Între anii 1976-2010, Ford a lansat șase generații Ford Fiesta. Modelul a înregistrat peste 12 000 000 de unități vândute, iar din 2010 generația a șasea a fost disponibilă și în Statele Unite și Canada. Mașina super-mini cu tracțiune pe față a fost concepută de Ford Europa care aparține Ford Motor Company.

Istoria, pe scurt, a generațiilor Ford Fiesta

După 40 de ani de istorie, iată că cea mai bine vândută mașină Ford vine anul acesta cu a șaptea generație a modelului. Însă până să vorbim despre noutăți, haideți să vedem cum au evoluat generațiile în timp.

Ford Fiesta Mk1 – 1976-1983

În 1972, Henry Ford II a aprobat Mk1, însă abia din iunie 1976 modelul a fost lansat oficial, sub numele de cod „Bobcat”. Prima versiune avea un motor de 957 cmc, apoi au apărut și altele cu putere mai mare: de 1.117 cmc și 1.298 cmc. Poze gasiti aici.

Ford Fiesta Mk2 – 1983-1989

Pentru a doua generație s-a efectuat doar un facelift exterior, deși sub capota acestuia s-au făcut schimbări mai serioase. Spre exemplu i-a apărut un prim motor diesel de 1.6 litri, iar din 1987, Ford Fiesta II a fost disponibil și cu o versiune ce avea transmisie automată și variație continuă.

Ford Fiesta Mk3 – 1989-1997

Acest model a avut parte de o platformă nouă ce avea suspensie semi-independentă pe spate. Plus de asta, atunci a fost prezentată pentru Fiesta și varianta cu 5 uși, iar motorul său ajunsese până la o capacitate cilindrică de 1.8 litri. Fotografii si culori gasiti aici.

Ford Fiesta Mk4 – 1995-2002

Acesta a fost și ultimul model cu motor Kent de 1.3 litri. Designul mașinii era atrăgător și interiorul schimbat complet, fiind introduse noi opțiuni. În schimb, platforma nu i-a aparținut în totalitate modelului, ci era aceeași cu a lui Mazda 121.

Ford Fiesta Mk5 – 2002 -2008

Generația cu numărul V a venit cu un design cu totul deosebit și o altă inovație în cazul Fiesta a fost dotarea cu airbag-uri frontale și sistem ABS. Dar asta nu a fost tot, fiindcă modelul mai avea și acronimul ST și era dotat cu un motor de 2.0 litri 150CP. Imagini si detalii aici.

Ford Fiesta Mk6 – 2008-2016

Ford a prezentat încă din 2007 conceptul Verve în stil chinetic, la Salonul de la Frankfurt și se pare că un an mai târziu, desenul a prins viață. Modelul nou de atunci a fost construit pe o platformă globală: Ford B. Wallpaper pentru desktop cu masini puteti descarca de aici.

Ford Fiesta – lansarea noului model și specificații

După cum spuneam, anul acesta în iulie, Ford lansează noua sa generație: Ford Fiesta. Și cum încă nu se știe un preț al mașinii, măcar am aflat cam ce poate oferi această versiune spre deosebire de înaintașele sale.

În primul rând, Ford Fiesta 2017 are mai multe versiuni, aceasta fiind cea mai bogată gamă din istoria sa. Aici veți găsi variantele: sport – ST-Line, crossover – Active, elegantă – Titanium și nu în ultimul rând varianta premium – Vignale.

Apoi, sistemul de asistență pentru parcare cu senzor util în cazul parcării perpendiculare, este un alt avantaj al noului model. Cu ajutorul lui, șoferii pot găsi mai ușor locurile libere de parcare.

Consola Ford Fiesta și motorizări

Modelul de clasă mică, vine pentru prima dată cu o consolă centrală mai aerisită. Opțiunile sale de conectivitate sunt interesante și cuprind mai puține butoane decât anterioarele modele Fiesta.

Pe lângă asta, pare că acesta este primul model care poate fi dotat, în cazul în care se dorește, cu un sistem audio premium. Totodată este și primul Fiesta ce are plafon culisant, panoramic.

Motorizările vin cu o gamă completă Euro 6 pe benzină și diesel, însă cel mai bine văzut motor este 1.0 EcoBoost de 100CP, 125CP sau 140CP, ce este produs și în uzina de la Craiova. Transmisia este una manuală cu șase trepte, dar pentru motorul cu 100CP există și varianta automată cu șase trepte și pedale de schimbare a vitezei de pe volan gen formula 1– opțional, însă. Distribuie si prietenilor de pe facebook. Mai multe imagini si pareri gasiti aici. Download google Free Site. Second hand preturi si specificatii gasiti aici.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *