Dacia Pick-Up de la agonie în 2006 la extaz în 2008

Dacia Pick-Up zis si dacia papuc din 2006 pana în 2008

Cunoscută popular ca Dacia Papuc și oficial ca Dacia Pick-Up, mașina făcea parte din gama fabricată la uzina Dacia. Modelul aparținea seriei 1300 și a fost singurul vehicul, de acest fel, ce s-a mai produs de uzină inclusiv după ce Dacia Logan a fost lansată. Poze google images, click aici.

Dacia Pick-Up și istoria ei pe scurt

Pentru gama pick-up, începând cu anul 1975, șase variante de caroserie au fost fabricate. Prima din gamă a fost denumită Dacia 1302 pick-up, s-a construit pe platforma folosită și pentru Dacia 1300 și versiunea sa era în două uși.

În perioada anilor 1981-2006, o altă pick-up se fabrica, modelul fiind Dacia 1304, tot cu două uși. Apoi, în 1983, apărea și Dacia 1304 Drop Size, produsă tot până în 2006, urmată de 1304 King Cab, comercializată din anul 1994 până în 2003, ambele fiind tot în două uși.

Dacia Pick-Up, pe lângă versiunile cu două uși, a mai avut și două modele în patru uși. Ambele au fost construite începând cu 1992, însă varianta 1309, care de altfel era un derivat al Daciei 1310 Break, a rezistat numai până în 1998. În schimb Dacia 1307 Double Cab, s-a menținut în producție până în 2006.

Luna noiembrie a anului 2002 aducea utilitarelor noi propulsoare diesel de 1,9 litri și astfel s-au alăturat motoarelor ce erau de 1,6 litri, dar pe benzină. Cu această ocazie și aspectul a fost ușor modificat, un capac de plastic ieșind de atunci în relief, cauza fiind motorul ce nu a încăput sub capotă, decât după ce un orificiu a fost practicat acesteia.

Anul 2006 a fost cel al renunțării la vechea Dacie Pick-Up

Din 2006, data de opt a lunii decembrie, Dacia Pick-Up urma să rămână doar o amintire pentru cei care îi deveniseră fani. Producția sa, după trei decenii, părea că ajunsese la final și asta din cauză că vânzările modelului scăzuseră față de anul precedent. Însă până în anul în care a fost scos din fabricație, Pick-Up a reușit să ajungă la un număr total de 318.969 de unități comercializate. Imagini si design gasiti aici.

Bucuria lansării noului model Dacia Pick-Up

Noua utilitară se pregătea încă din 2006 să apară pe piață și, chiar dacă se preconiza ca în 2007 să se întâmple, abia un an mai târziu s-a lansat.
Așadar, Dacia Pick-Up a început să fie promovată din luna februarie 2008, prilej care a și deschis drumurile unui test drive complet al mașinii ce avea la bază construcția Logan.

Segmentul de nișă ocupat era cel pe care vechiul pick-up îl lăsase liber la ieșirea din producție. Plus de asta, Dacia Logan Pick-Up avea în continuare avantajul forței de marketing din spatele Renault, acest lucru asigurându-i succesul și extern.

Platforma pe care noul model a fost construit respecta aceeași tehnică a versiunii MCV, însă era mai ușor decât acesta cu până la 100 de kg. În rest, exteriorul prezintă noutăți mai mult pentru jumătatea din spate a caroseriei, acolo unde bena iese în evidență, fiind făcută să reziste la coroziune. De asemenea, se pot observa și protecțiile din plastic, care erau destinate să suporte o greutate de până într-o sută de kg.

În privința interiorului, acesta a fost luat de la Dacia Pick-Up, variantele anterioare, iar spațiul din interior s-a declarat că ar avea cam trei sute de litri. Oricum, o dată cu apariția Dacia Pick-Up din 2008, s-a sperat ca piața pierdută în 2006 să fie recuperată măcar parțial. Preturi mici pentru toate gusturile si toate buzunarele, anunturi cu dacia papuc second sau noi gasiti pe bestauto.ro click aici.

Te las pe tine ca vizitator sa ne spui parerea ta, poate ai avut o dacie papuc, ce parere ai? lasa un comentariu cu parerea ta. Distribuie si prietenilor tai de pe site-urile de socializare. Facebook Profile, page, twitter, pinterest, google plus, etc.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *