Citroen DS 3 Crossback E-Tense O masina electrica un nou SUV in 2020

Cu un preț în jur de 40 de mii de euro, DS 3 Crossback E-Tense, în esență, este, o versiune electrică – în totalitate, a DS 3 Crossback pe benzină sau diesel. Acest lucru însemnând că este vorba despre un mic SUV, conceput a se încadra în sub-genul crossover compact.
Pe aceeași piață, modelul concurează cu câțiva rivali importanți când vine vorba despre alimentarea cu baterii. În mica selecție a rivalilor regăsindu-se Hyundai Kona Electric, Kia e-Niro sau MG ZS EV.


Pentru ca lucrurile să se păstreze simple, DS 3 Crossback E-Tense este aproape identic versiunilor pe motorină sau pe benzină. Diferențele modelului E-Tense constă în finisajul de vopsea din cristal perlat, având inserții din satin cromat și bară de protecție evidențiată, dar și printr-o serie de logo-uri E-Tense.

DS 3 Crossback E-Tense, 100 kW – distanță intre 200 si peste 300 km in ciclul WLTP

CITROEN-Tense este alimentat printr-un motor electric de 100 kW, conectat la o baterie litiu-ion de 50 kWh, fiind echivalent a 136 CP și cuplu de 260 Nm. Din aceste cifre, pe lângă timpul de 9,0 secunde pentru a ajunge de la 0 la 62 km/h, având 93 mph maximum de viteză, nu rezultă decât că modelul se simte destul de rapid în majoritatea scenariilor șofatului.


Conform testelor parkers.co.uk, mașina nu ar fi potrivită neapărat pentru autostrăzi, în pofida naturii ei rafinate și confortabile. Se pare că automobilul atinge între 100-160 de mile și nu 200 de mile – intervalul fiind testat după standardele WLTP.

Poze Design interior citroen DC 3 ELECTRIC 2020

Un SUV compact de lux care combină tehnologia avansată și rafinament, poze si detalii

DS 3 Crossback E-Tense poate ajunge la 80 la sută încărcare în 30 de minute, folosind încărcătoarele rapide. Pentru a ajunge la maximum capacității însă, este nevoie de 5 ore, utilizând un încărcător rapid de 11 kW. Respectiv 8 ore folosind o unitate de 7 kW.


Modelul este construit a fi practic, la bază aflându-se platforma CMP „multi-energie”, aparținând grupului Peugeot-Citroen – PSA. DS 3 Crossback fiind proiectat astfel încât să poată funcționa cu motorină, benzină sau, integral, electric.


Acest lucru face din E-Tense o mașină atât aspectuoasă cât și practică, spațiul vital nefiind ocupat prin plasarea bateriei. Spre deosebire de alte recente modele electrice, care s-au compromis din aceste puncte de vedere.

DS 3 Crossback E-Tense design interior SUV 100% ELECTRIC, Imagini din interior

Interiorul este unul din punctele cheie al acestei mașini, tehnologia disponibilă fiind într-o largă gamă și producând o schimbare inclusiv în privința prețurilor. Designul, incluzând materiale învelite în piele, este în concordanță cu senzația de liniște și lux, totodată.

Ecranul tactil, prin care funcțiile auxiliare sunt controlate, este predominant, software-ul de infotainment putând fi chiar mai intuitiv.Cu excepția Elegance de bază, DS 3 Crossback preia aceleași niveluri de asamblare ale gamelor pe benzină și diesel, Performance Line fiind entry-level pentru E-Tense. După care i-au urmat: Prestige, Ultra Prestige și, în final, cel mai înalt rang – La Première.

Interiorul avansat tehnologic cu o izolare excelentă împotriva zgomotelor exterioare pentru o conducere confortabila
Imagini design exterior citroen 2020 electric

aprindere fără chei, climatizare, bord digital cu afișare de 7 inchi și Andoid Auto/Apple CarPlay. La un cost suplimentar fiind disponibile opțiuni suplimentare ca: parcare automată, dar și un sistem de sunet premium, Focal Electra.


În setul standard de siguranță este inclusă frânarea automată de urgență, asistență pentru menținerea benzii de mers, avertizare la pornire și recunoașterea plus adaptarea inteligentă a limitei de viteză. Astfel că DS 3 Crossback E-Tense obține cinci stele în ratingul de siguranță Euro NCAP.

Avantaje
Interior-exterior stilizat
Confort în timpul condusului
Multitudinea tehnologiilor oferite
Preț rezonabil
SUV-UL 100% electric


Dezavantaje
Inferior concurenților
Nu se descurcă prea bine
Sat-nav-ul nu este standard
Anumite controale ar fi putut oferi un mod mai facil de utilizare

Citroen DS 3 un suv destul de dragut, cu un design interior si exterior foarte reusit, pentru o masina 100% electrica in 2020. Pentru iubitori de lux aceasta masina cred ca este o alegere destul de reusita la un pret bun. Pentru a lua decizia corecta in cea ce priveste optiunile dvs, gasiti documentatie si pareri pe google, sau pe site-ul producatorului Danez. Acolo gasiti atat poze si culori in functie de preferintele clientului. Multumim pentru atentie! Pentru o investitie pe durata trebuie sa luati o decizie corecta si bine calculata. Lumea se schimba si tehnologia la fel!! Toate cele bune. Distribuie articolul mai departe daca ti-a placut.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *