Despre BMW 318: achiziționare second-hand și drive test

Despre BMW 318I sau D second hand review online

Printre cele mai căutate mașini de pe piața second-hand, modelul BMW 318, din seria 3, se află și el printre opțiunile românilor.

Motorizări și echipări ale modelului BMW 318 i și 318 d.

Acest model a venit ca înlocuitor al lui 316 și era echipat cu un nou motor Turbo cu trei cilindri de 1,5 litri și 136CP. Pentru diesel în cazul modelului 318 d a fost disponibil motorul cu patru cilindri, modelul făcând parte din familia modulară a motoarelor ce aveau baza cilindrică de 500 cmc.

Cele două variante de motor, cele cu trei, respectiv patru cilindri, aveau arbori de contra-echilibrare. În cazul motoarelor pe benzină, turbina era integrată în conducta de evacuare, injecția directă era și ea prezentă, iar sistemul de distribuție era unul variabil.

BMW 318 d –  păreri și cumpărare mașină second-hand

În anul 2012 BMW 318 d second-hand a fost supus unui drive test pentru a se putea observa cât de bună este această mașină în exploatare.
Pentru început trebuie să știți că dacă vă decideți să cumpărați o mașină second-hand, nu e deloc o variantă bună să luați una adusă din Germania, ce, chipurile, a fost folosită de vreun cuplu de pensionari. Țineți cont că se poate spune că este impecabilă și că are puțini km, însă dincolo de discursuri să vă treziți cu surprize neplăcute apoi. Cum ar fi prețul mic la achiziție și costuri mari la întreținere și reparații.

O soluție mai sigură pentru cei care vor un BMW 318, sau orice altă mașină, ar fi să aleagă o variantă oficială ce implică costuri mai mari la achiziție însă cu mai puține riscuri ulterioare.

Pe lângă asta, avantajele sunt: mașini cu rulaje între 6000 și 120000 de km, verificare și reparare în caz de necesitate și aflarea numărului real de km, plus garanție și servicii gratuite de întreținere. Cumpara de pe olx click aici.

Drive test cu modelul BMW 318 d second-hand

Părerea celor ce au testat BMW 318 d a fost că aceasta nu părea deloc o mașină second-hand. Autovehiculul testat are cutie automată și doar 20000 de km parcurși. Caroseria și interiorul arăta ca nou, deși se putea observa că autoturismul a fost folosit cel puțin un an de zile înainte.

În ceea ce privește partea sa tehnică, autoturismul s-a comportat destul de bine, fără zgomote sau suspensii defecte, în condițiile în care drumurile au destul de multe gropi. Vezi cat costa o masina second pe publitim click aici. Fie ca esti din Timisoara, Bucuresti, Pitesti, Hunedoara, sau Cluj Napoca asta nu conteaza, daca iti place, o cumperi de oriunde este ea.

Cutia de viteze este în șase trepte, reacționează bine și e automată pentru acest model BMW 318 d model 2009. Chiar dacă seria 3 a fost ulterior îmbunătățită cu opt trepte, nici aceasta, cu șase, nu lasă încă de dorit.

Motorul modelului testat este de doi litri, 143CP, iar dinamica are prestații bune. Ajunge de la 0 la 100km/h în 9,4 secunde și are o viteză maximă de 210km/h. Consumul de carburant este mediu, de 5,6 litri/100km, iar în mediul urban cam 9 litri/100km și asta fără a conduce în mod economic.
Nou, un BMW 318 d a costat cam 43.482 de euro, însă ca achiziție second-hand, de la reprezentanță, cu puțini km la bord, același model a ajuns în 2012 la prețul de 26.959 euro. Dacă e mult sau puțin, hotărâți singuri.

Mai trebuie să știți, însă, că în cazul în care cumpărați o astfel de mașină de la cineva, având aceleași specificații, costurile sale erau cu 5000 de euro mai puțin acum cinci ani. Bineînțeles că riscurile sunt mai mari, dar dacă știți persoana de la care cumpărați, vă puteți alege cu un BMW 318 bun și, de ce nu, chiar mai puțin costisitor. Mai multe poze si culori gasiti aici. Review online sau pareri despre achizitionarea unui autoturism second find el din Romania, Germania, Austria, Franta, Belgia, nu conteaza tara, conteaza retul si starea masini cati kilometri are in bord si in ce stare este atat estetic cat si mecanic. Distribuie pe facebook daca ti-a placut site-ul.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *