BMW i3 Electric 2016 Design interior si exterior detalii si poze review

BMW i3 face parte din clasa B și a venit sub formă de hatcback electric. Folosește tracțiunea pe spate prin intermediul unei transmisii cu o singură viteză și are baterie Li-ion. Opțional, un motor pe benzină, folosit pentru extinderea autonomiei.

Modelul i3 a fost primul dintre vehiculele BMW cu zero emisii, acesta fiind prezentat drept concept la Salonul Internațional Auto 2011, Germania. Urmând a fi produs efectiv din septembrie 2013.

Aspectul unic, creat de Richard Kim, este configurat cu cinci uși, având o caroserie ce constă într-un modul de pasageri cu CFRP extrem de ușor cu rezistență înaltă, lipit de un alt modul inferior de aluminiu. – acesta ține șasiul, bateria, sistemul de antrenare și cel de propulsie. Ușile din spate ale caroseriei sunt prevăzute cu balamale.

BMW I3 electric model an 2016 detalii tehnice, review cu poze, culori si design

În perioada 2014-2016, BMW i3 a fost clasat pe locul al treilea în topul automobilelor electrice vândute în lume. Toate vânzările au înglobat peste 165 de mii de unități la începutul anului curent. 42 de mii unități au fost vândute numai în SUA până la finalul anului trecut. BMW i3 și-a făcut debutul în februarie 2011, fiind comercializat în cadrul Proiectului i, vehiculele urmând a fi vândute separat de BMW ori Mini.

Modelele la început au fost: cel integral electric i3, anterior numit MCV (Mega City Vehicle). Și cel hibrid plug-in, numit BMW i8, fiind varianta de producție sub conceptul Vision Efficient Dynamics, apărut la Motor International 2009, parte fiind dintr-o gamă în totalitate electrică.

Scurt istoric despre BMW I3 electric, imagini si detalii, pret pentru un model nou!

La Salonul International Auto din Germania, conceptul i3 a fost prezentat în 2011, urmând ca un prototip al acestuia să apară în timpul Jocurilor Olimpice din Londra. După care, în 2013, versiunea de producție fiind dezvăluită.

În 2012, la Salonul Auto din Los Angeles, studiul i3 Concept Coupe a fost prezentat, BMW dezvoltând conceptul din dorința de a demonstra potențialul de extindere în ceea ce privește gama și versiunile aferente.

Hatchback coupe cu trei uși, ca hatchback sedan electric i3 cu cinci uși, are propulsia printr-un motor electric, având puterea maximă de 125 kW, 168CP și cuplul maxim de 250N-m – 184 lb-ft.

BMW model electric pret si culori, design interior si design exterior, dotari.

Alimentarea roților din spate se realizează prin o transmisie cu o singură viteză, iar bateriile li-on se află sub podea plasate, livrând autonomia complet electrică de până la 160 km. Pentru a extinde până la 320 km însă, există opțiunea adăugării unui motor pe benzină, REx.

Primul autoturism produs în masă a fost i3, acesta fiind în cea mai mare parte construit din plastic și fibră de carbon – CFRP. BMW, profitând de inexistența unui motor cu ardere internă înainte, a oferit un design sportiv modelului i3.

Panourile de uși ale i3 sunt din cânepă care, încorporat cu plastic, scade cam cu zece la sută greutatea fiecărui panou. De asemenea, fibrele de cânepă, lăsate la vedere, ajută la formarea unui element de design în interiorul mașinii, contribuind și la sustenabilitate totodată.

BMW masini electrice 2020, blog cu masini si motoare, pareri si review online. Download Wallpaper desktop

BMW și-a dorit să ajungă la autonomia de 160 km și a reduce greutatea prin capacitatea bateriei de 16 kWh, în loc de 30 kWh.  Motorul nou-dezvoltat folosit de i3 este electric și are 130 kilowați, 170 CP, funcționând cu baterii li-ion, conducând axa din spate.

La fel ca toate mașinile care au transmisie automată, și BMW i3 are tot două pedale, cea de accelerație fiind folosită și drept frână. – Prin eliberarea sa, pedala ajută la regenerarea energiei cinetice a vehiculului, bateria reîncărcându-se astfel, în timp ce mașina încetinește.

Preturi si modele masini electrice, 2020, 2016, 2013, masini populare si economice.

Acum patru ani, o nouă baterie a permis autovehiculului BMW i3 să aibă o autonomie de 200 km pentru condusul cotidian și până la 300 km în modul economic. Prețul acestui model a fost preconizat pe atunci în jur de 37 de mii de euro cu TVA.

Alte prețuri au fost:

35 880 de euro cu TVA pentru BMW i3 cu baterie de 60 AH;

37 080 de euro cu TVA pentru BMW i3 cu baterie de 94 AH;

40 440 de euro cu TVA pentru BMW i3 cu baterie de 60 AH, Range extender;

41 440 de euro cu TVA pentru BMW i3 cu baterie de 94 AH, Range extender.

Mai multe imagini si detalii gasiti aici, un review complet gasiti pe site ul producatorului accesati linkul aici, tot aici gasiti si poze , sau imagini pentru download, plus review design interior si design exterior, culori, autonomie baterie, dar si dotari,

  • 01 Acceleraţie 0-100 km/h în 6,9 secunde (BMW i3s)
  • 02 184 CP şi cuplu de 250 Nm (BMW i3s)
  • 03 Zero consum de combustibil
  • 04 Zero emisii de СО₂
  • 05 Până la 260 km autonomie zilnică
Interior design bmw electric i3 poze si detalii, culori, dotari.
Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *