Audi A6 – Analiza mașinii și defecțiuni frecvent întâlnite

Pareri Audi A6 din 1994 pana in 2017

Până în anul 2011 patru generații Audi A6 au fost fabricate, începând cu 1994. A patra generație a fost lansată în luna mai a anului 2011, dar un moment important al modelului a fost în 2008 când un facelift și-a făcut apariția. Odată cu acesta și alte importante inovații au început să fie disponibile.

Iar cum siguranța pasagerilor este foarte importantă, autovehiculul premium îndeplinea cu succes acest rol, în urma celor două sesiuni de testare EuroNCAP reușind să obțină în 1998 trei stele și în 2004 cinci stele drept calificative.

Audi A6 în 2011 – despre noul model al vremii

După faceliftul din 2008, toată lumea se aștepta, parcă, la mari schimbări pentru noua generație A6, însă după cum s-a observat apoi, cel puțin din punct de vedere estetic, lucrurile au rămas cam la fel. Adică în continuare se păstra aceeași berlină de clasă mare, premium, cu aspect sobru și dinamic în același timp.

După lungimea de 4,92 m, înălțimea de 1,46 m și lățimea de 1,87 m, am putea crede că Audi A6 arată extrem de impozant, însă lucrurile nu stau chiar așa în realitate. Totuși imaginea de marcă rămâne în continuare una puternică, partea frontală a modelului fiind foarte expresivă, deși forța sa este mai puțin prezentă acum și sportivitatea la fel. Așa că și partea din spate a mașinii este discutabilă. Wallpaper cu masini pentru laptop sau calculator gasesti aici. Diferite rezolutii descarca gratuit.

La interior A6 este diferit față de generația sa precedentă, observat fiind faptul că interiorul lui A7 a fost copiat aici și astfel cele două modele mai aveau ceva în comun, pe lângă platforma tehnică pe care o împărțeau.

Eleganța și dinamismul în cazul Audi A6 sunt caracteristici greu de trecut cu vederea. Volanul mașinii este sportiv, planșa de bord este modernă și display-ul central are 7 inch, iar opțional există și un sistem head-up display ce poate afișa direct pe parbriz informațiile importante. De asemenea și ergonomia este mult îmbunătățită prin amplasarea butoanelor mari și inscripții mai vizibile.

Consola centrală are amplasat sistem audio și climatizare automată bi-zonă, de care dispune în mod standard.
Confortul pentru locurile din spate se vrea a fi ridicat, deși după cum este conformația banchetei, mai degrabă s-ar preta la transportul a două persoane adulte, locul central fiind indicat pentru un copil mai mult.

Informații tehnice despre Audi A6

Pentru modelul prezentat în 2011 se pare că s-a folosit din plin aluminiul în construcția caroseriei, materialul având 20 la sută, aproximativ, din structura sa.

De asemenea și multe dintre panourile caroseriei au fost realizate tot din aluminiu, precum și alte elemente ale suspensiei.
Rulajul este unul silențios și mașina poate fi dotată cu faruri all-LED ce durează mai mult în timp și reduc lumina, avantajând astfel alți participanți la trafic, consumând totodată mai puțin decât becurile obișnuite.

Dacă ajungem să vorbim despre propulsoare, trebuie să ne orientăm atenția și spre Audi A6 Hybrid care pare să combine foarte bine motorul termic de 2.0 TFSI 211CP cu cel electric de 45CP și 33 kW. La versiunea aceasta cutia de viteze este automată, Tiptronic, în 8 trepte și bateriile de tip litiu-ion asigură o forță de 1,3 kWh. Acestea sunt plasate sub portbagaj și răcirea lor se poate face printr-un sistem cu aer rece sau printr-un sistem de refrigerare ce se cuplează la climatizarea automată.

Audi A6 Hybrid poate ajunge de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde și are un maxim de viteză de 238km/h. Prin sistemul hibrid se poate rula doar în regim electric până la un maxim de viteză de 100km/h, iar la o viteză de 60 km/h în mod constant, autonomia autovehiculului se cifrează pe 3km. În privința consumului mediu, acesta este de 6,2 litri/100km, emisiile CO2 având valoare: 142g/km. Autoturisme noi dar si second hand preturi si anuntui gasesti aici. Masini Tunate (Tunning).

Audi A6 din perioada 2004-2011 – defecțiuni frecvent întâlnite

Se pare că lista defecțiunilor des întâlnite în cazul Audi A6 este una destul de scurtă, modelul fiind considerat liderul fiabilității în a sa clasă. Iar în ceea ce privește prețul unui A6 second-hand, modelul cu siguranță nu este unul ieftin, însă nici foarte scump. Modele diessel 2.0, 2.7, 3.0. Peste 250 CP. Poze si culori gasesti aici. Alb, negru, gri metalizat, maro, culoare mat, etc.

Așadar, printre defecțiunile frecvent întâlnite, Audi A6 poate crea următoarele neplăceri:

Uzura mare a frânelor
Defecarea turbinelor (în cazul exemplarelor mai vechi turbodiesel)
Defecțiuni ale filtrului de particule TDI
Defecțiuni ale farurilor.

Distribuie si prietenilor tai de pe facebook, poate este cineva interesat sa cumpere o masina si nu stie ce model. Daca ai ceva de spus lasa un comentariu. Este gratuit. Parerea ta conteaza.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *