Audi A5 de la debutul său din 2007 până azi – versiuni și specificații tehnice

Audi A5 de la debutul său din 2007 până in 2017

În gama de automobile Audi, constructorul german introduce și un coupe de lux numit Audi A5. Modelul a fost prezentat în martie 2007 atât în cadrul salonului auto Melbourne International Motor Show cât și la salonul Geneva Motor Show, în aceeași dată.

Prima generație Audi A5 coupe sau Cabrio

Coupe-ul a fost catalogat de către Audi ca fiind un grand tourer menit a face concurență cu Mercedes-Benz CLK-Class și cu BMW Seria 3.
Varianta A5 este de fapt varianta coupe a generației A4 – B8 – break și sedan, lansată în 2007 la salonul din Frankfurt.

Odată cu A5, Audi se întoarce la cope-urile medii ca dimensiuni, predecesor fiind pentru model și Audi A4 dar și Audi 80. Noua platformă Audi MLP și-a făcut debutul deodată cu lansarea lui A5 și apoi a mai fost folosită și pentru alte modele A4, A6 și A8 chiar. Audi A5 a fost construit inițial cu un motor V6 FSI de 3.2 L, având o putere de 265CP și a fost următoarea mașină apărută după a doua generație TT și R8.

A doua generație Audi A5 coupe su cabrio (decapotabila)

La jumătatea anului 2016 Audi a prezentat noul A5 coupe, modelul ajungând astfel la a doua sa generație și venind cu un aspect mai sportiv.
Mașina pare un coupe atletic și din peisaj nu lipsesc grila masivă a radiatorului, capota brăzdată cu nouă nervuri ori blocurile cu LED optice pe față și spate, iar farurile au formă diferită față de A4. Imagini si design exterior gasiti aici. Daca doriti se pot downloada sub forma de wallpaper pentru desktop. Este gratuit nu te costa nimic.

Ca dimensiune, Audi A5 coupe, varianta nouă, este mai mare decât anterioara sa generație, cu toate că greutatea i-a fost redusă cu aproape 60 kg prin folosirea materialelor mai ușoare pentru diverse elemente din componența mașinii.

Ampatamentul este mărit, pasagerii având mai mult loc, în funcție de necesități privind călătoria și portbagajul este mai voluminos și el.
Motorizările Audi A5 fac parte dintr-o gamă revizuită complet, având cinci propulsoare și puteri de la 190CP la 286CP, două dintre ele fiind TFSI, iar celelalte TDI. Consumul, conform promisiunilor constructorului, e mai redus cu aproape 22 la sută spre deosebire de motoarele din vechile generații.
În toamnă, Audi A5 coupe urma să fie lansat în Europa, având multe dotări standard importante pentru versiunile de bază.

Audi A5 Sportback apărut la scurt timp după noul coupe

Versiunea A5 Sportback a apărut la scurtă perioadă după coupe și deși alura și-a păstrat-o la fel, varianta sa vine cu cinci uși, designul fiind unul la fel de nou și tehnologia performantă. Poze cu modele noi 2017 dar si design interior gasiti aici.

Și acest model are un ampatament mai lung, ceea ce, din nou, este în avantajul șoferului și al pasagerilor ce doresc mai mult spațiu. Portbagajul este practic și încăpător, reușind astfel ca mașina să fie numai bună pentru familie, mai ales pe parcursul călătoriilor lungi.

Modelul Audi A5 Sportback vine și el cu cinci variante de motorzări, două fiind TFSI pe benzină și trei TDI având puteri de la 190CP la 286CP. În funcție de versiune, ele se pot cupla cu o cutie manuală în șase trepte, cu un S tronic în șapte trepte ori cu tiptronic în opt rapoarte.

O masina de lux care nu are nevoie de prezentare

O altă versiune pentru Audi A5 Sportback este și g-tron cu motor 2.0 TFSI pe benzină sau pe gaz natural ori pe e-gaz, produs chiar în uzina companiei germane. Audi A5 Sportback urma să ajungă la dealerii auto de la începutul acestui an, iar prețul său de pornire în Germania să fie 37.800 euro.

Preturi dar si modele gasiti la reprezentanta sau pe site-urile de specialitate anunturi click aici. Diferite culori negru metalizat, mat,alb, maro, masini de lux, diessel sau benzina. editii limitate, decapotabila, s-line, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018. Comentarii si pareri gasesti cate vrei, dar, doar tu stii ce masina iti place si cat de scumpa iti permiti sa cumperi.

Daca ti-a placut aceasta postare distribuie si pe facebook, pinterest, twitter, google plus, pe email.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *