Audi A3 – despre cele două generații ale autovehiculului Review

Audi A3 – Masina mea preferata Review si Pareri

Autovehiculul Audi A3 a început să fie produs din anul 1996 și este o mașină de familie, compactă. Constructorul german a scos două generații A3, amândouă fiind bazate pe o platformă Volkswagen, ce, de asemenea, mai era împărțită și cu alte vehicule apărute.

Audi A3 la prima sa generație – 1996

Cunoscut și sub numele de TYP 8L, prima generație a modelului Audi A3 a fost produsă de Audi AG – fabricat de Volkswagen Group în perioada dintre anii 1996-2006 – și venea cu două tipuri de caroserii: hatchback cu trei și cu cinci uși. Model hatchback sau S-line mai sport. in 6 viteze.

Platforma pe care s-a făcut construcția mașinii a fost Volkswagen A4 (PQ34), iar motorizările disponibile erau: 1,6 L, 1,8 L, 1,8 L Turbo și 1,9 L TDI.
În 2000, spre sfârșitul anului, modelul A3 a avut parte de mici modificări ale aspectului exterior cum ar fi montarea stopurilor sau a farurilor, dar și schimbări în interior au avut loc prin introducerea cutiei de viteze manuale cu șase trepte în cazul modelelor 1,8 Turbo sau 1,9 TDI 130 PS (96kW), spre exemplu. Tot de atunci distribuția forței de frânare și controlul tracțiunii au devenit echipări standard.

A doua generație Audi A3 apărută în 2003 – 2005 -2008 hatchback si S-line Sport

Începând cu anul 2003, a doua generație Audi A3 a fost produsă, construcția sa aparținând tot de compania mamă Volkswagen Group. Ca în cazul primei generații și aceasta făcea parte din clasa mașinilor de familie și, la fel, disponibilitatea caroseriei era hatchback cu trei uși ori cinci, însă noua generație s-a găsit ulterior și cu două uși, decapotabilă.

Modelul mai era numit și TYP 8P și motorizările adăugate au fost: 1,6 L benzină, 2,0 L benzină, 1,8 L benzină Turbo, 2,0 L benzină Turbo, 3,2 L benzină, 1,9 L TDI și 2,0 L TDI. Anunturi gratuite cu masini second hand dar si noi gasiti pe olx.ro. click aici.

Un nou motor 1,4 L TFSI a fost disponibil pentru A3, începând cu toamna lui 2007, dar și un model „e”, aceste modele fiind potrivite pentru autovehicule ceva mai ecologice.

Test drive cu Audi A3 Sportback 1.2 TFSI 2014

Modelul Sportback 1.2 TFSI al lui Audi A3 are parte de un design minimalist în interior și în exterior, însă după cum se pare, a reușit atât în 2013 cât și în anul 2014 să fie cea mai bine vândută mașină compact-premium din Europa.

Numai în prima jumătate a anului 2014 s-au vândut aproape 105 407 de exemplare A3, dar bineînțeles, cifrele cuprinzând întreaga gamă și nu doar acest model.

Însă revenind la Audi A3 Sportback, aflăm că modelul are o bogată istorie în spate și că a fost chiar primul autovehicul compact premium cu cinci uși construit vreodată, anul său de debut fiind 1999. Varianta Coupe apăruse deja din 1996. Mai multe imagini si modele gasiti aici.

Unii consideră că acest Audi A3 este finisat bine, echilibrat, dar totodată cu un aspect plictisitor. În interior se găsesc comenzi discrete, ușor de ascuns. De pildă butoanele sunt așezate pe o bandă subțire ce se poate pierde în relief și display-ul poate fi și el ușor mascat în planșa de bord, dacă se dorește asta.

Design Interior sau Exterior – Motorina sau Benzina

Locul șoferului și spațiul interior este destul de încăpător. Volanul este multifuncțional și calitatea materialelor este foarte bună, iar condusul relaxant. Wallpaper pentru desktop diferite rezolutii si download gasiti aici. Descarca gratuit fara bani.

Modelul testat are sub capotă TFSI de bază de 1,2 L, 110CP, 175 n-m și ajunge la suta de km în 10.1 secunde, având o viteză de maxim 200km/h.
În privința dinamicii modelului Audi A3, aceasta este ajutată de greutatea sa redusă, garda de sol coborâtă și suspensia sport pe arcuri, cu amortizoare, dar și de sistemul Drive Select ce ajută șoferul să adapteze funcționarea direcției și a motorului.

În 2014 prețul unui Audi A3 Sportback 1.2 TFSI pornea de la 27.370 de euro cu TVA, însă pentru o versiune entry-level cu transmisie manuală se putea găsi și la 23.370 euro. Detalii gasiti pe internet pentru toate modelele existente. Daca ti-a placut trimite si prietenilor tai de pe facebook. Daca ai vre-o parere lasa un comment. Parerea ta conteaza.

Distribuie sa vada si prieteni tai!

Ciobanu Adrian

Mașini și Motoare detalii și informații din domeniul Auto! Păreri și review cu detalii tehnice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *